Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mange har lyst til å slå deg ned når du er på topp

Sier Anders Jacobsen.

NUMMER SEKS I HOPPUKA:  Anders Jacobsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NUMMER SEKS I HOPPUKA: Anders Jacobsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): - Folk klapper deg på skuldra og ønsker deg alt godt når du er på bånn. Og så er det mange som har lyst til å slå deg ned når du er på topp.

Det sier Anders Jacobsen (29) før det siste rennet i Hoppuka i dag. I går kom han på 3. plass i kvalifiseringen i Bischofshofen i Østerrike.

Dermed viste han evne til å slå tilbake etter dressbråket de siste dagene.

- Jeg har ikke noe å skjule. Da er det ikke vanskelig å legge sånt til side. Jeg forholder meg til utstyrskontroller og hva FIS (det internasjonale skiforbundet) har sagt, sier Jacobsen.

- Ekstremt mye støy I Nyttårshopprennet - som han vant - hadde han trukket dressen for langt ned på hånda. Dette angivelig for å øke flyflaten og hoppe lenger. Etterpå slapp han med skrekken: Advarsel fra FIS.

Det var den sveitsiske avisa Blick som omtalte saken først. Avisa mente nasjonens yndling, Simon Ammann, var blitt snytt for seieren.

- Jeg synes det har blitt ekstremt mye støy. Mer enn jeg trodd det ville bli. Derfor er det kanskje greit at det er mye dårlig internettforbindelse rundt om i Tyskland og Østerrike, sier Jacobsen med et smil.

Fakta er at alle nasjoner prøver å tøye utstyrsgrensene. Derfor forholder man seg rolig i den norske leiren, og blåser av påstander om juks.

Gjorde det bevisst Jacobsen sier:

- Jeg gjorde det litt for å skape støy. Reglene sier at dressen skal rekke ned til kula på håndleddet. Det står ikke noe om at den ikke kan dras over.

Etter hoppet i kvalifiseringen holdt han hendene opp foran TV-kamera, og viste hvordan han hadde kledd på seg hanskene.

- Jeg ville vise at jeg hopper langt, uansett hvordan jeg har på meg dressen. Det er han inni dressen som hopper, sier Jacobsen.

Tilbake Han er på mange måter tilbake etter korsbåndskaden han pådro seg i mars 2013. Seieren i Nyttårshopprennet var hans første triumf siden fallet i Planica.

Nå er han beste nordmann i Hoppuka, på sjetteplass.

- Dette har ikke tappet meg for krefter, sier han om dressbråket.

Stefan Kraft fra Østerrike leder Hoppuka foran landsmannen Michael Hayböck.

• Det NRK-sendte rennet starter i Bischofshofen klokka 16.30 i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media