Mange har sikret seg «ugyldige» Ungarn-billetter

180 sikret seg billetter - ubrukelige for nordmenn.

UGYLDIGE: Mandag kjøpte 180 norske fotballsupportere billetter til søndagens playoff-kamp mot Ungarn for å se Martin Ødegaard og de norske gutta. Men disse er ugyldige. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
UGYLDIGE: Mandag kjøpte 180 norske fotballsupportere billetter til søndagens playoff-kamp mot Ungarn for å se Martin Ødegaard og de norske gutta. Men disse er ugyldige. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet .Vis mer

180 norske fotballsupportere sikret seg mandag billetter søndagens EM-kvalifiseringskamp mot Ungarn. Nå viser det seg at disse billettene er ubrukelige for nordmenn, skriver Nettavisen.

Mandag kunne den norske supporterklubben Oljeberget meldte at det fortsatt var mulig å skaffe seg billetter til den siste EM-kvalifiseringskampen i Budapest.

180 personer benyttet seg av denne muligheten via det ungarske fotballforbundet. Nå viser det seg at de likevel ikke kan bruke billettene. De vil nemlig bli nektet adgang av sikkerhetsmessige årsaker. Dette er nemlig billetter på andre plasser enn de som er tiltenkt bortesupporterne.

Norges Fotballforbund forsøker å hjelpe de skadelidende best mulig.

NFF-markedssjef André Krystad er usikker på hva årsaken til at ungarerne har solgt billetter til norske supportere på hele stadion er.

- Det er ikke godt å si hva som har skjedd. Noen i det ungarske forbundet har gitt norske statsborgere muligheten til å kjøpe billetter til kampen. Vi kan ikke nekte dem å selge til utenlandske borgere, eller våre borgere, men det betyr at da har de også sikkerhetsansvaret for både sine egne supportere, og også de andre supporterne de har solgt billetter til, sier Krystad til Nettavisen.

- Derfor er det vanlig at bortelagets forbund selger billetter til bortesupportere. Vi har en kvote, som denne gangen var på 1100 billetter, forklarer markedssjefen.

Krystad har tatt kontakt med ungarerne i håp om å få komme fram til en løsning. Han forteller at de blant annet ser på mulighetene til å få utvidet bortefeltet, slik at det også blir plass til de 180 ekstra tilskuerne.

- Vi skal forsøke å få det til at alle skal få muligheten å komme seg på stadion, men vi har ikke løsningen klar før onsdag formiddag, forteller Krystad.

NFF vil ta kontakt på epost og informere de aktuelle tilskuerne onsdag om hvordan de skal forholde seg til problemet som har dukket opp.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram