- Mange i Europa har slitt med Rushfeldt

Winsnes full av lovord etter tap i Tromø.

(Dagbladet.no): Tromsø - Strømsgodset 2-0 (0-0).

Med to lag som med seier kunne klatre enormt på tabellen var rammen var perfekt rundt kampen på mellom Tromsø og Strømsgodset. Det skulle i stedet bli sjansefattig, og det så lenge ut til å bli en målløs kamp.

Men da de kampen gikk inn i den så ofte kritiske sluttfasen avgjorde Tromsøs spisspar. Tre minutter før ordinær tid var over kom den forløsende scoringa, helt ut av det blå.

- Hadde fortjent poeng

Et langt Sead Ramovic-utspark gjorde at Sigurd Rushfelst plutselig hadde store rom på bortelagets halvdel.

Veteranspissen dro med seg ballen forbi en forsvarer, siktet inn fra 14 meter, og skrudde ballen i det lengste hjørnet.

- Det er mange i Europa som har slitt med å stoppe ham. Det er en bedre prestasjon av ham enn det er en dårlig av oss, sa bortelagets Fredrik Winsnes til TV2 etter kampen.

- Vi har en enorm sjanse til å ta ledelsen og skaffe oss et overtak, sånn sett synes jeg det burde resultere i poeng. Men gode spisser trenger bare en sjanse, fortsatte Godsets midtbanemaestro.

SMULTRING: Sead Ramovic hindrer Stian Ohrs skudd like før pause, og holdt også nullen i andre omgang. Foto: Rune S. Bertinussen, Scanpix
SMULTRING: Sead Ramovic hindrer Stian Ohrs skudd like før pause, og holdt også nullen i andre omgang. Foto: Rune S. Bertinussen, Scanpix Vis mer

Og trønderen får støtte av sin trener Ronny Deila.

- Vi spiller en god bortekamp, men er ikke gode nok i de avgjørende situasjonene.

Punkterte 

Gode når det gjaldt var derimot Tromsø.

Da Strømsgodset hev innpå spissen Sørum framfor backen Sørli og kastet laget framover, pnukterte «Gutan» på en pefekt regissert kontring.

Innbytter Roger Risholt fikk etterhvert spilt til Morten Moldskred, som parkerte Amewou, og på ekte goalgettervis plasserte sitt tredje seriemål for året i Espen Johnsens venstre hjørne.

- Dette var kanskje den deiligste seieren i år. Vi tror det er mulig å score, selv i det 89. minutt, og plutselig viser Sigurd styrke, og så Morten, uttalte en glad Tromsø-trener Steinar Nilsen.

- Det er beundringsverdig hvordan laget fighter. Det virket litt som om det var første målet vinner.

- Mange i Europa har slitt med Rushfeldt

Misbrukte kjempesjanse

I en sporadisk underholdende første omgang var det bortelaget som utover scoringene fikk kampens desidert feiteste sjanse.

Snaue fem minutter før pause fikk David Nielsen ballen nede ved høyre dødlinje. Spissen slo en ydmykende tunnel på Sequeira, fortsatte innover, og på sitt andre innleggsforsøk traff han Fredrik Nordkvelle.

Men fra ekstremt god posisjon, og for åpent mål, presterte 22-åringen å skyte ballen på den gale siden av tverrliggeren.

- Jeg får ballen litt bak meg, og får ikke overkroppen over den. Jeg prøver jo å skyte i mål, men jeg tror den spretter litt, sa Nordkvelle selv om episoden.

Samme Nordkvelle misbrukte også en eminent mulighet etter hvilen, men ble uansett vinket av for offside.

- Det er surt å tape i dag. Vi fikk det vi håpet på, og hadde store sjanser, fortsatte midtbanespilleren.

Tannløse

Gjennombruddshissige Tromsø hadde lite å by på under kampens første 45 minutter, og bare ved én anledning var Espen Johnsen truet før pipeblås.

Rushfeldt viste sin enorme styrke med mann i ryggen, vendte bort tippeligadebutant Boldt, og fikk lagt til Moldskred.

Hjemmelagets nummer fire fyrte av med keiva, men ballen spratt like utenfor Espen Johnsen, som muligens ville fått store problemer med et mer velplassert skudd.

Stian Ohr hadde et ok skuddforsøk like før pipeblås, men lagene gikk i garderoben like langt som ved avspark.

Snudde trenden

Men etter pause var det et annet Tromsø som entret kunstgresset i andre omgang. Og selv om den store massakren uteble var de best i banespillet, og kom seg også til noe ålreite sjanser.

Etter et snaut kvarter var et Roger Risholt-innlegg et par hårstrå unna Sigurd Rushfeldts pannebrask på fem meter. Og ti minutter før slutt måtte det en katterefleks fra burvokter Johnsen til for å hindre Kevin Larsen i å heade inn 1-0.

Bortelaget spilte seg også til sjanser i andre omgang, men verken Mattias Andersson eller David Nielsen holdt hodet kaldt nok i avslutningsøyeblikket.

Og da heller ikke et godt slått Nystrøm-frispark fem minutter før slutt klarte å overliste Sead Ramovic avgjorde i stedet altså Tromsø.

Dermed står Strømsgodset med med 12 bortekamper på rad uten seier.

- De virker som et meget solid fotballag som Ronny (Deila journ. anm.) har gjort en god jobb med. De vil spille fotball og angripe motstanderen, sa Steinar Nilsen om sin motstander.

- Jeg føler ikke vi har noe bortekompleks, men vi har jo heller ikke vunnet ennå, avsluttet Fredrik Nordkvelle.

Sett din egen børs:

I FORM: Morten Moldskred feirer sin 2-0-scoring med pasningslegger Roger Risholt. Moldskred har nå scoret tre på de siste to i serien.