Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mange i IOK unner nok svenskene et vinter-OL

- En tøff utfordrer til Oslo.

- TØFF UTFORDRER: President i Norges Idrettsforbund Børre Rognlien tror Stockholm blir en tøff utfordrer til Oslo, nå som de har bestemt seg for å søke OL i 2022. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
- TØFF UTFORDRER: President i Norges Idrettsforbund Børre Rognlien tror Stockholm blir en tøff utfordrer til Oslo, nå som de har bestemt seg for å søke OL i 2022. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

Idrettspresident Børre Rognlien føler at Stockholm blir en tøff utfordrer til Oslo i kampen om vinter-OL i 2012. Samtidig er han også en smule overrasket.

- At Stockholm ville søke kom ganske så overraskende. Vi snakket med svenskene i 2011, og den gang ga de ingen signaler om at de ville søke, sier idrettspresident Børre Rognlien til NTB.

- Aldri hatt vinterlekene - Det er klart at Stockholm blir en tøff utfordrer fordi svenskene aldri har hatt vinterlekene tidligere. Mange i IOK unner nok svenskene et vinter-OL, sier Rognlien.

Han er likevel veldig spent på hvordan Stockholm skal få på plass det som trengs i et vinter-OL.

- Det blir spennende å se om de får det til. De har jo alpinbakker (Åre) og ishaller i Stockholm, men de mangler jo det meste av alt det andre som trengs, sier Roglien.

10 milliarder Svenskene vil etter planen bruke rundt 10 milliarder svenske kroner på sitt konsept. Det er i så fall rundt en tredel av det Oslo har tenkt å bruke på sine leker.

- Det har vært vårt formål for Oslo å være rimelige leker også. Vi skal dessuten bruke en del eksisterende anlegg fra 1994. Likevel er vi langt unna det svenskene planlegger, sier idrettspresidenten.

Kostnadene for et OL i Oslo vil ventelig ligge på rundt 30 milliarder. Det blir i så fall en tidel av det russerne har brukt i Sotsji.

(NTB)