FORBANNET: Freddy dos Santos har svært lite til overs for oppførselen og uttalelsene til enkelte Klanen-medlemmer i forbindelse med Carl-Erik Torps videohilsen.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FORBANNET: Freddy dos Santos har svært lite til overs for oppførselen og uttalelsene til enkelte Klanen-medlemmer i forbindelse med Carl-Erik Torps videohilsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Mange i VIF-familien slukker branner nå

Klanen beklager uttalelsene om Carl-Erik Torp.

Brann - Vålerenga 1-4

(Dagbladet): Flere i Vålerenga-familien tar søndag kveld sterk avstand fra uttalelsene talsmann Svein Erik Bakke kom med i pausen av bortekampen mot Brann.

Flere av bortesupporterne begynte å synge og bråke da en videohilsen fra hjertesyke Carl-Erik Torp ble avspilt på storskjermene før kampen, men Bakke hadde få problemer med den oppførselen.

«Om noen er døde skal vi selvsagt holde kjeft», «skal vi ha en markering når det er en unge som blir født med Downs syndrom» og «han er en fyr jeg ikke visste hvem var før han segnet om» var noe av det Klanen-talsmannen sa i intervjuet med Dagbladet.

Nå beklager Klanens andre talsmann, Christian Kjellsen, på vegne av supporterne.

- Uttalelsene etter kampen i Bergen er ikke verdig Klanen eller Vålerenga, og det er bare å beklage, sier han til vif-fotball.no.

- Skivebom
Kjellsen forklarer at han har fungert som talsmann i fem år, mens Bakke bare har ett års fartstid i jobben. I tillegg minner han om at det var alkohol inne i bildet.

- Når man i tillegg har konsumert noen øl før kampen og blir kontaktet i pausen, så kan man tråkke feil.

- At en sånn skivebom går utover Klanen kan vi leve med, men vi er lei oss for at det også går utover Vålerenga som klubb. Det er synd at dette overskygger hva som var en fantastisk seier borte mot Brann, sier han.

Kjellsen legger imidlertid til at «Brann-supporterne fort kunne oppført seg på samme måte på Ullevaal Stadion», uten at han vil bruke det som noen unnskyldning.

Forbannet dos Santos
Freddy dos Santos var gjest i «Fotballkveld» på TV 2 søndag kveld, og var tydelig ukomfortabel med uttalelsene til Klanen-talsmannen.

- Det er mange i VIF-familien som slukker branner nå. Dette er ikke noe Vålerenga som klubb vil identifisere seg med i det hele tatt, sier dos Santos.

Han har fått flere meldinger av Klanen-medlemmer som tar sterk avstand fra Bakkes uttalelser.

- De hører ikke hjemme noe sted. Jeg merker at jeg blir forbanna, sier han.

SNAKKET FRA SYKESENGA: Carl-Erik Torp må trolig legge opp etter hjertestansen sist helg, men virket ved godt mot da han hilste Brann-fansen. - Jeg er utrolig glad for å være her, med min nærmeste familie, og kjenne all støtten og kjærligheten rundt meg, var noe av det han sa. 

Foto: Marit Hommedal / Scanpix
SNAKKET FRA SYKESENGA: Carl-Erik Torp må trolig legge opp etter hjertestansen sist helg, men virket ved godt mot da han hilste Brann-fansen. - Jeg er utrolig glad for å være her, med min nærmeste familie, og kjenne all støtten og kjærligheten rundt meg, var noe av det han sa. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer