Vektkrav i skihopping

- Mange legger seg sultne

Vektkravene i skihopping preger hverdagen til unge utøvere, ifølge Ole Kristian Baarset. Sportssjef ved Norges Toppidrettsgymnas opplever at deres elever påvirkes lite av kravene på elitenivå.

VIL ENDRE REGLENE: Også blant unge skihopperet er fokuset på vekt en sentral del av hverdagen, ifølge Ole Kristian Baarset, som trener hardt for å bli verdens beste. Han håper at debatten etter Maren Lundbys åpenhet om vekt kan føre til regelendringer i hoppsporten. Foto: @skijumpingphotos_
VIL ENDRE REGLENE: Også blant unge skihopperet er fokuset på vekt en sentral del av hverdagen, ifølge Ole Kristian Baarset, som trener hardt for å bli verdens beste. Han håper at debatten etter Maren Lundbys åpenhet om vekt kan føre til regelendringer i hoppsporten. Foto: @skijumpingphotos_ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette har jo vært en sak i alle år, men som man ikke snakker høyt om, sier Ole Kristian Baarset (19) til Dagbladet.

Baarset har drevet med skihopping i ti år, og går nå linja for hopp- og kombinert-utøvere ved Norges Toppidrettsgymnas (NTG) på Lillehammer. Målet er å bli verdens beste skihopper.

Skal man bli best, kommer man ikke unna at hoppsportens vektkrav blir en stor del av hverdagen, ifølge 19-åringen.

- For å kunne kjempe i toppen må du ligge godt under normalvekt, i de aller fleste tilfeller. Du må pushe deg, som i all toppidrett, men i tillegg ligge helt på kanten hva gjelder vekt.

Maren Lundby dropper OL

Maren Lundby (27) åpnet forrige uke opp om at hun står over OL, fordi hun sliter med å innfri vektkravene. Hun er ikke villig til å slanke seg på en uforsvarlig måte for å bli klar til mesterskapet.

- Det stilles ekstreme krav til ulike ting i skihopping, og vekt er én av dem, sa en gråtkvalt Lundby til NRK.

Overfor TV 2 understreket Lundby at hun aldri har gått på akkord med helsa for å innfri vektkravene. Baarset, som først uttalte seg til Sandefjords Blad, mener han er heldig som har gener som tillater ham et «normalt» kosthold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer