FIKK KRITIKK: Dommer Howard Webb skal dømme storkampen mellom Manchester United og Liverpool søndag. Sist han dømte lagene, i januar 2011, fikk han kraftig kritikk av blant annet Liverpools Ryan Babel som postet et bilde av Webb i United-drakt på det sosiale mediumet Twitter. Foto: AP Photo/Jon Super og skjermdump fra Ryan Babel.
FIKK KRITIKK: Dommer Howard Webb skal dømme storkampen mellom Manchester United og Liverpool søndag. Sist han dømte lagene, i januar 2011, fikk han kraftig kritikk av blant annet Liverpools Ryan Babel som postet et bilde av Webb i United-drakt på det sosiale mediumet Twitter. Foto: AP Photo/Jon Super og skjermdump fra Ryan Babel.Vis mer

- Mange liker ikke at Webb skal dømme

Slik gikk det forrige gang.

(Dagbladet): Søndag møtes Manchester United og Liverpool i Premier League.

Dommeren Howard Webb (41) leder oppgjøret på Old Trafford. Noe som får Liverpool-fansen til å reagere.

Webb dømte samme oppgjør i FA cupen i januar 2011. Det endte 1-0 til United, etter at Steven Gerrard ble utvist, og at United ble tildelt et straffespark.

- Han er en dommer som ikke er populær blant Liverpool-fansen, men jeg vil heller ha fokus på vårt eget spill. Jeg vet at mange supportere ikke liker at Webb skal dømme kampen, men det er jo ikke noe vi får gjort noe med. Jeg tror vi klarer poeng, sier Pål Christian Møller, leder i Liverpools norske supporterklubb, til Dagbladet.

På under ett år - fra mars 2010 til januar 2011 - dømte Webb tre oppgjør mellom de to klubbene. Alle tre endte med United-seier. Før 2010 dømte han to oppgjør som endte med Liverpool-seier.

- Klare fakta
Møller sier han bare sitter med dårlige minner etter Webbs innsats i lagenes forrige møte. Etter kampen valgte daværende Liverpool-spiller Ryan Babel å poste et manipulert bilde av Webb iført United-drakt på nettstedet Twitter. Bildet skapte uro, og det endte med at FA ga Babel en bot på 10 000 pund.

- Jeg husker selvsagt at Gerrard ble utvist og at United fikk et billig straffespark. Flere statistikker viser at United har en liten fordel med Webb som dommer. De får oftere straffer og det blåses litt lettere Uniteds vei. Det er ikke synsing. Det er klare fakta. Det er dumt forbundet har satt ham opp som dommer, men slik er det, sier Møller.

Tidligere Liverpool-sjef Kenny Dalglish var heller ikke imponert over Webb etter kampen.

- De to avgjørelsene (utvisningen og straffen) er viktige faktorer i kampen, men å gå i detalj på det vil være å overskygge spillernes innsats. Det er vanskelig å komme hit mot topplaget, og når du spiller med ti mann og får en tidlig baklengs er du nødt til å vise innsats, og det gjorde både spillerne og supporterne, sa han, og la til:

- Jeg syns ikke straffen var straffe. Og utvisningen, skal alle som letter fra bakken vises ut nå? Howard Webb gikk først bort fra situasjonen, og blåste først etter at en av spillerne våre hadde sparket ballen videre, sa Dalglish.

- Sultne spillere
Statistikken viser at Webb har dømt United mot Liverpool fem ganger. Hver gang har hjemmelaget vunnet: United har tre seire, mens Liverpool har to.

- Den statistikken bidrar ikke til mer håp før kampen, men United på Old Trafford er alltid vanskelig. Likevel sitter jeg med en god følelse før kampen. Da vi tapte i høst, var Liverpool det beste laget. Jeg tror spillerne er sultne nå, sier Møller.

UPOPULÆR: Dommer Howard Webb ble upopulær etter hans innsats i kampen mellom Liverpool og United i januar 2011. Foto: AP Photo/Jon Super
UPOPULÆR: Dommer Howard Webb ble upopulær etter hans innsats i kampen mellom Liverpool og United i januar 2011. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

Webb har dømt i Premier League siden 2003. Han dømte både VM-finalen og Champions League-finalen i 2010.

Disse oppgjørene mellom United og Liverpool har Webb ledet:

18. februar 2006: Liverpool - Man. United 1-0.

13. september 2008: Liverpool - Man. United 2-1

21. mars 2010: Man. United - Liverpool 2-1

19. september 2010: Man. United - Liverpool 3-2

9. januar 2011: Man. United. - Liverpool 1-0

(kilde: altomfotball.no)

AVGJORDE: Manchester Uniteds Ryan Giggs scoret vinnermålet på straffespark sist Webb dømte United - Liverpool. Foto:  REUTERS/Phil Noble
AVGJORDE: Manchester Uniteds Ryan Giggs scoret vinnermålet på straffespark sist Webb dømte United - Liverpool. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer