Mange mål, men lite moro

Det ble sju scoringer, men ellers lite å glede seg over da Lillestrøm og Moss spilte seg gjennom sesongens siste 90 minutter. Moss vant 4-3 i kampen som ikke betydde noe for noen av lagene.

- Jeg er veldig godt fornøyd med det vi har prestert denne sesongen. Vi klarte riktignok ikke å innfri målsettingen om å bli blant de sju-åtte beste, men ellers har det vært mye å glede seg over, oppsummerte Mosse-trener Knut Thorbjørn Eggen.

Laget hans ble til slutt nummer ni, men semifinale i cupen og finale i storhallmesterskapet i vinter gjør at Eggen er tilfreds med sitt unge mannskap.

Mistet taket

Moss dominerte stort i en time mot et Lillestrøm-lag som samtidig leverte årsverste. Men da LSK la om taktikken og kjørte midtstopper Tommy Berntsen fram i angrep, mistet Moss taket. Det har Eggen sett flere ganger før denne sesongen.

- Vi har et urutinert lag som ofte får problemer når kampforløpet endrer seg.

Dagfinn Enerly sendte Moss i ledelsen med et volleyskudd som gikk ned i bakken og opp i netttaket, og Jerry Månsson ordnet pauseledelse med en heading fra kort hold etter at Svein Are Andreassen hadde utlignet for Lillestrøm.

Tvilsomme mål

De ivrigste LSK-tilhengerne vil hevde at begge Moss sine mål etter pause burde vært annullert av dommeren. Men uansett var LSK-forsvaret passive tilskuere da Brynjar Bjørn Gunnarsson og Jerry Månsson løp gjennom og ordnet hver sin scoring.

Frode Kippe og et selvmål av Anders Juliussen bragte LSK inn i kampen igjen, og mot slutten kunne gjestene faktisk rotet bort poengene. Med tapet falt Lillestrøm ned til 8. plass og nederste halvdel av tabellen, på dårligere målforskjell enn Vålerenga.

(NTB)