- Mange mener at han burde vært på A-laget

Vrakede Jacobsen fornøyd med å være blant de nest beste.

IKKE MED DE BESTE: Anders Jacobsen ble vraket til hopplandslaget som skal være med i verdenscupen, men er likevel fornøyd med treningsopplegget blant de nest beste.
Foto: Ned Alley / Scanpix
IKKE MED DE BESTE: Anders Jacobsen ble vraket til hopplandslaget som skal være med i verdenscupen, men er likevel fornøyd med treningsopplegget blant de nest beste. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

Anders Jacobsen fikk ikke plass på verdenscuplaget, men Ringkollen-hopperen blir den store profilen på COC-laget kommende sesong.

Jacobsen gjør comeback etter en pause fra skihoppingen. Målet er å ta seg inn på verdenscuplaget. Sammen med Jacobsen er Wegard Swensen (Asker), Ole Marius Ingvaldsen (Steinkjer), Robert Johansson (Søre Ål), Kenneth Gangnes (Kolbukameratene), Atle Pedersen Rønsen (Eidsvoll) og Johan Martin Brandt (Steinkjer) også tatt ut.

- Jeg kommer til å få et kjempebra treningstilbud, og opplegget ser veldig bra ut. Det første delmålet blir å kvalifisere meg for sommer Grand Prix-rennene. Dette kan jeg blant annet klare ved god hopping i sommerhoppuken i juni, og gjennom COC-rennene i forkant av årets sommer Grand Prix, sier Jacobsen.

Sportssjef Clas Brede Bråthen sier det har vært diskusjoner om Jacobsen skulle gå rett inn på verdenscuplaget.

MANGE MENINGER: Hoppsjef Clas Brede Bråthen sier det er mange som mener Anders Jacobsen burde vært de beste nordmennene.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
MANGE MENINGER: Hoppsjef Clas Brede Bråthen sier det er mange som mener Anders Jacobsen burde vært de beste nordmennene. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

- Det er mange som mener at han burde vært på A-laget. Etter grundige vurderinger mener vi at han hører hjemme på COC-laget, og at dette er det beste for at Anders igjen skal bli best i verden, sier Clas Brede Bråthen.

Kontinentalcuplaget kan regne med 55-60 samlingsdøgn. Det er litt færre enn A-laget.

- Vi så sist sesong at både tre- og fire utøvere på kontinentalcuplaget hoppet verdenscup. Målet til vinteren er å tette gapet mellom verdens beste skihopper i Anders Bardal til de andre utøverne. De som er uttatt på landslag kommer til og bi prioritert til sommerens internasjonale renn, men vi kommer til å ta ut de beste hopperne til renn i verdenscupen til vinteren, sier Bråthen.

(NTB)