Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Mange mener de er verdensmestere. Hvor mange titler har de?»

Rekdal med kraftig oppgjør i triumfens time.

MISLIKER KRITIKK AV LEDERSTILEN: Kjetil Rekdal har blitt seriemester med Vålerenga som trener, i dag ble han cupmester med Aalesund. Mange skal rakke ned på andre for å heve seg selv, jeg har aldri gjort det. Sånn sett er det artig å sitte igjen med et nytt trofé i min korte trenerkarriere, sier han. Foto: EIRIK HELLAND URKE
MISLIKER KRITIKK AV LEDERSTILEN: Kjetil Rekdal har blitt seriemester med Vålerenga som trener, i dag ble han cupmester med Aalesund. Mange skal rakke ned på andre for å heve seg selv, jeg har aldri gjort det. Sånn sett er det artig å sitte igjen med et nytt trofé i min korte trenerkarriere, sier han. Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

||| Aalesund - Molde 2-2 (7-6 etter straffer)

ULLEVAAL (Dagbladet): Kjetil Rekdals lederstil har vært flittig diskutert gjennom hele sesongen.

Ærligheten og den frittalende stilen har fått ham i trøbbel flere ganger, som da han hudflettet innbytter Trond Fredriksen etter en kamp mot Start.

Det manglet heller ikke på reaksjoner da han kalte Eirik Bakke en alkis på direkten.  

Etter den imponerende cupfinaletriumfen mot Molde — der Rekdal både hyllet spillerne og de taktiske disposisjonene som ble gjort fra benken — fant AaFK-treneren tiden moden for å ta et oppgjør med sine kritikere.  

- Det blir sånn at mange sitter på sin høye hest og mener ditt og datt. Men jeg tåler det, jeg får leve med det, begynte Rekdal etter at den offisielle pressekonferansen var avsluttet.  


- Sikter du til noen kolleger?
 

- Nei, jeg har ikke problemer med dem. Men mange er flinke til å sitte på sin høye hest, gjentok Rekdal.  

- Hva mener du egentlig?  

- Det er ikke så nøye med det. Folk kan kritisere meg, men de må sette seg inn i saken. Mange gjør ikke det. Mine resultater, kom og diskuter dem, så skal vi se. Det er mange som mener de er verdensmestere. Hvor mange titler har de? Mange skal rakke ned på andre for å heve seg selv, jeg har aldri gjort det. Sånn sett er det artig å sitte igjen med et nytt trofé i min korte trenerkarriere.  

- Feilaktig stempel

Rekdal ville imidlertid ikke ut med navn på hvem han siktet til.  

- Mange hyler og skriker om min lederstil. Det irriterer meg. Folk skal legge seg borti og synser om ting når de ikke vet hva de prater om. Følg meg i Ålesund da, følg med spillerne og trenerne i hvordan de jobber. Da kan de komme med synspunkter.  

- Hvilken kritikk synes du har vært mest urettferdig?  

- Jeg sier ikke at noe er urettferdig, ikke misforstå meg. Dette er norsk. Jeg prater aldri om andre. Jeg legger meg ikke borti hva andre gjør, men veldig mange er veldig ivrige etter å legge seg borti han Rekdal. Han er feig, han spiller kynisk, han spiller defensivt og han er sur og sint hele tida. Men han er ikke det, langt ifra, sier Rekdal — nå i tredjeperson - til Dagbladet.  

- Men det er en påstand fra mange. Så får de gå inn i garderoben og spørre spillerne om de oppfatter meg sånn. 90 prosent vil svare at det er feil. Alle får et mediebilde, sånn er det, sier han.

Ser lyst på tida framover

- Føles dette som en personlig triumf for deg?  

- Nei, nei, nei. Jeg går til angrep på et stempel jeg har fått som ikke er rett. Det er ikke en personlig triumf, det er en triumf alle har bidratt til. Spillerne gjør en fantastisk kamp og en fantastisk prestasjon. Så må vi på benken få si at det var god coaching i en kamp der vi hadde alle forutsetninger mot oss.  

Rekdal var imidlertid ikke bare opptatt av det han oppfatter som et feilaktig stempel på seg selv. Han var opptatt av å skryte av laget sitt også som slo Molde på straffer etter 70 minutter med en mann mindre på banen. Og som han tror går lyse tider i møte.  

- Vi har et veldig ungt lag. Fem av dem som startet er pluss/minus 20 år. Et par av dem på benken er det også, det ser bra ut for oss framover.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media