- Mange sier jeg er for god for Norge

Alanzinho utklasset Fredrikstad.

FREDRIKSTAD (Dagbladet.no) FFK - Stabæk 0-3.

Blir det Stabæks fryktinngytende arsenal av matchvinnere som til slutt skal sørge for at seriegullet 2008 deles ut i Bærum?

Etter kveldens toppkamp i Fredrikstad frister det å svare et ubetinget ja.

Hjemmelaget hadde ballen mye gjennom hele kampen, men klarte aldri å ta fram den finesse og nøyaktighet som var nødvendig for å trenge igjennom et solid Stabæk-forsvar.

I motsatt 16-meter herjet trioen Gunnarson, Nannskog og Alanzinho hver eneste gang de hadde sjansen. Gunnarson leverte tre målgivende pasninger, mens Alanzinhos førstemål igjen var fotballkunst laget for evigheten.

Fantastisk trio igjen

- De tre spillerne straffet oss brutalt i dag, slår FFK-trener Anders Grönhagen fast overfor Dagbladet.no etter kampen.

- De er toneangivende hver eneste gang og er det ikke den ene, så er det den andre som skaper noe. Det er vel det som i hovedsak skiller dem fra oss, sier en imponert Grönhagen.

TO FLOTTE MÅL: Alanzinho er i superform for tida, noe han nok en gang beviste i Fredrikstad. Her setter han inn 0-3-målet. Foto: LINN CATHRIN OLSEN/SCANPIX
TO FLOTTE MÅL: Alanzinho er i superform for tida, noe han nok en gang beviste i Fredrikstad. Her setter han inn 0-3-målet. Foto: LINN CATHRIN OLSEN/SCANPIX Vis mer

Det tok et kvarter før serielederen rullet opp et angrep av klassisk Stabæk-merke.

Klassisk Nannskog

Gunnarson kom i mot og stakk igjennom Nannskog. Veteransvensken brukte et par fjærlette steg på å rykke i fra Raio Piiroja og alene med FFK-keeper Lasse Staw kunne han enkelt bredside inn ledelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Anført av ballfordeler og hærfører Kasey Wherman overtok hjemmelaget initiativet etter scoringen, men maktet sjelden å skape klare målsjanser.

Nærmest kom islendingen Gardar Johansson to minutter før pause da han vendte fint opp på ti meter. Skuddet gikk derimot høyt over mål.

- Jeg synes vi ble for lave etter scoringen og vi har vel ikke flere sjanser enn det i første omgang, oppsummerer Stabæk-trener Jan Jönsson etter kampen i samtale med Dagbladet.no.

FFK-trener Anders Grönhagens plan var å komme rundt på kant, slå innlegg og utfordre Stabæk-forsvaret inne i boksen. Da 2.omgang var i gang så det ut som hvittrøyene også hadde forstått planen.

FFK-trykk

- Mange sier jeg er for god for Norge

Wherman og Gashi vant flere og flere baller på midtbanen og på topp så landslagskometen Tarik Elyounoussi endelig ut til å våkne etter en skral første omgang.

I løpet av omgangens første tjue minutter kunne både Piiroja, Johansson og Gashi utliknet for Fredrikstad, men alt for ofte sølte hjemmelaget bort gode muligheter på slurv og unøyaktig pasningsspill.

Da blir man som oftest straffet brutalt mot lag som kan skilte med en fotball-trollmann som Alanzinho.

Den brasilianske tryllekunstneren

Det sto 70 minutter på kampuret da brassen på karateristisk vis satte fart med ballen i beina på midtbanen. Teknikeren spilte vegg med Gunnarson, fikk ballen igjen, holdt farta oppe og rundet enkelt Raio Piiroja. Alene med Staw i FFK-målet chippet 24-åringen ballen lekkert bort i langhjørnet og punkterte kampen.

- Det er nok kombinasjonen av fart og teknikk som gjør at jeg kommer meg igjennom på det målet der, slår brassen fast.

Akkurat i det hyllesten etter forrige ukes supermål mot Aalesund hadde lagt seg, var det igjen absolutt ingen grunn til å spare på superlativene.

Lufta så ut til å gå ut av hjemmelaget etter 2-0 scoringen og det hjalp lite at Andreas Tegström ble kastet innpå på topp i jakten på mål.

- Mange sier jeg er for god for Norge

- Vi så ut til å være mentalt ferdige etter Alanzinhos scoring. Det er bare å si at i dag møtte vi et lag som både var bedre og mer effektive enn oss, sier FFK-trener Anders Grönhagen.

Åtte minutter før slutt snappet Veigar Pall Gunnarson ballen fra en unødvendig gjestfri Raio Piiroja. Esteren var bakerste mann på banen og Gunnarson spilte enkelt til Alanzinho. Fra kort hold rullet driblefanten inn sitt tredje mål på to kamper.

Etter kampen smilte kampens bestemann i kapp med den lave Fredrikstad-sola.

- Mange sier jeg er for god for Norge

- Livet i Stabæk er veldig fint nå og dette var en ny sterk seier. Det er mange som kommer bort til meg å sier at jeg er for god for Norge, men jeg trives her i Stabæk, sier Alanzinho.

- Alle vet at jeg ønsker meg til en stor klubb i Europa og derfor er det bra for meg og for Stabæk at jeg spiller så bra, sier brassen.

Fortsetter han å trylle som de siste to kampene finner nok euroene eller pundene veien til Nadderud fortere enn mange ”mørkeblaa” med gull i sikte liker.

Folkebørsen:

TYPISK NANNSKOG-MÅL: Daniel Nannskog ble spilt gjennom av Veigar Pall Gunnarsson, og svensken gjorde ingen feil alene med keeper.