Rosenborg

- Mange som har det vondt

Kjetil Rekdal (53) forlater HamKam, og er ansatt som ny Rosenborg-trener. Det møtes med ulikt syn fra de to lags supportergrupper.

-STOLT: Kjetil Rekdal (53) forlater HamKam og blir ny Rosenborg-trener. Dette sier han under pressekonferansen mandag 20. desember. Video: NRK. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble det endelig klart at jakten på ny trener i Rosenborg er over. Kjetil Rekdal er mannen som skal ta klubben videre etter Åge Hareide.

Rosenborg har i lengre tid blitt koblet til trenere som Kjetil Knutsen og Milos Milojevic, men ender nå opp med den tidligere Vålerenga-, Start- og Aalesund-treneren.

Reaksjonene har vært mange hva angår ansettelsen av Rekdal, som fremdeles anses som en av de mer polariserende figurene i norsk fotball.

- Ikke i min villeste fantasi

Blant dem som har reagert sterkest er Rosenborg-supporterne.

- Jeg hadde aldri i min villeste fantasi tenkt at Kjetil Rekdal skulle trene Rosenborg for noen uker sider, sier Espen Viken, leder i Kjernen, som er Rosenborgs supportergruppe, til Dagbladet.

Han forteller at han har latt seg imponere av det Rekdal har fått til i HamKam gjennom lagarbeid, men stiller seg spørrende til om han kan ha den samme effekten på Rosenborg.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 21.01.2013 Klanen vil tatovere Kjetil Rekdal, og merke ham for livet. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Han er uansett tydelig på at ansettelsen ikke nødvendigvis blir møtt med jubel i Trøndelag.

- Vi har nok en del Kjernen-folk som virkelig har vondt. Det er nok mange som mener at dette ikke er Rosenborg. Han har veldig mye å bevise, sier Viken.

- Det morsomme, eller det parodiske her, er at Kjetil har hata Rosenborg hele sitt fotballiv. Så kommer det fram at det kanskje heller har vært misunnelse og et ønske om å trene Rosenborg.

Rekdal har i lengre tid enten kjempet mot Rosenborg med klubber som Vålerenga, eller tidlig hatt et stempel på seg for å være veldig negativ til RBK.

USIKKER: Espen Viken, supporterleder i Kjernen. Foto: Ole Morten Melgård
USIKKER: Espen Viken, supporterleder i Kjernen. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer

I 2015 uttalte han blant annet at han «ikke ønsket at Rosenborg skulle bli evig seriemester igjen».

- Jeg hadde aldri kunne tenkt meg at Kjetil Rekdal ville føre Rosenborg til topps i norsk fotball, med tanke på forhistorien, sier Viken, som også har forsøkt å overbevise Rekdal personlig om å knytte RBK nærmere sitt bryst.

- Jeg var i San Sebastián, og da møtte jeg Rekdal på flyet. Da prøvde jeg å harmonisere ham med Trøndelag, og det gikk aldri igjennom. Det er tydelig at RBK har større gjennomslagskraft enn Kjernen, humrer supporterlederen, som understreker at han står bak Rekdal.

Likevel er han klar på at supporterne gjerne hadde sett en annen trener på benken til seriestart.

- Å ikke gå etter Kjetil Knutsen ville vært merkelig. Hva Knutsen ønsker er hans valg, det kan ikke vi styre over. Slik er dette. Jeg er åpen på at jeg ikke helt vet hvordan denne prosessen har gått. Men vi skulle gjerne ha ønsket Kjetil Knutsen som trener, sett ut fra et langsiktig perspektiv, sier Viken.

Kritisk til RBKs oppførsel

En annen som har blandete tanker rundt Rekdals ansettelse er Fred Nordstad. Han er leder for Briskebybanden, supportergruppen til HamKam.

- Vi regna jo med dette. At han hadde ambisjoner som er større en HamKam har vært klart hele veien. Det er derfor han har hatt den kontrakten med den utkjøpsklausulen, den var jo forholdsvis rimelig, sier Nordstad til Dagbladet.

Han forteller at Rekdal har betydd enormt mye for HamKam med tanke på treningsmåten og det å få inn en tro i og positivitet i spillergruppa.

Selv om han forstår Rekdals valg, er han kritisk til måten det hele har funnet sted.

BANDEN: Briskebybanden er HamKams supportere. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB .
BANDEN: Briskebybanden er HamKams supportere. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB . Vis mer

- Måten Rosenborg har gått fram på har ikke vært trivelig i det hele tatt, sier Nordstad.

- RBK begynte å snakke med Rekdal før de snakket med HamKam. De var på to møter med Rekdal før HamKam tillot det, og det er mot prosessen. Jeg tror ikke Rekdal tok initiativet til de møtene, så han får gå fri for det.

Også Viken stusser litt på hvordan prosessen har utartet, og i stor grad hvordan den har blitt karakterisert i media.

- Nå skal det være et medlemsmøte klokka 19 mandag der man skal snakke om prosessen her. Jeg må være så ydmyk her at jeg kjenner prosessen mest gjennom media, sier Viken.

- Det er vanskelig å skille media og det som har skjedd. I media har det framstått rotete og lite strukturert, men der kan dere i media være noen hodeløse gærninger, humrer Viken, som ikke vil mene for mye før han har hørt RBKs forklaring.

Under pressekonferansen der Rekdal ble presentert som ny RBK-trener var 53-åringen ærlig på at han måtte hoppe på muligheten da trønderne meldte seg.

- I fotballen blir alltid noen skuffa og noen glade. Da jeg fikk denne sjansen var det en «no-brainer», jeg var nødt til å ta denne sjansen, sa Rekdal.

- Jeg har levd i denne bransjen lenge. Det har jeg sagt til HamKam også. Det skulle kanskje ikke ut i media at jeg hadde vært og besøkt Rosenborg, men dette får jeg ikke endra. Det hadde kanskje vært den andre veien om det kom ut fra andre hold. Det er ikke vits i å gå bak i tid, fortsatte den nye RBK-treneren.

Nordstad, på sin side, tror likevel at Rekdals bragder med HamKam, som har ført klubben tilbake til Eliteserien, har gjort at Briskeby fort er en destinasjon flere trenere vil søke seg til.

ERSTATTER?: Norstad er tydelig på at han gjerne ser Lars Bohinen ta over HamKam etter Kjetil Rekdal. Foto: Fredrik Hagen / NTB
ERSTATTER?: Norstad er tydelig på at han gjerne ser Lars Bohinen ta over HamKam etter Kjetil Rekdal. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Selv har han ett navn han tror kunne fungert godt i HamKam.

- Det har vært snakk om Lars Bohinen, han er jo ledig på markedet. Han, og en god assistenttrener hadde vært veldig bra, sier Nordstad.

- Det ser ut som Bohinen har gjort gode jobber i Sarpsborg og Sandefjord, og jeg synes han var god i Aalesund. Så han har gjort det godt med klubber som likner litt på oss.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer