- Mange som må gå i seg selv

Spillerne om Tom Nordlie-avgangen.

ÅRÅSEN/OSLO (Dagbladet.no): Da Lillestrøm-gutta reiste hjemmefra til trening i dag tidlig, var Tom Nordlie trener. Da de kom fram til Åråsen, hadde Nordlie sagt opp.

Nordlie peker på faglige uenigheter med manager Jan Åge Fjørtoft som grunnen til at han går. Fjørtoft avfeier dette blankt.

Uansett har også spillerne bidratt til å legge press på treneren. I går kveld var spillerutvalget, bestående av Frode Kippe, Vidar Riseth og Espen Søgård, i et møte med klubbledelsen.

- Vi hadde først et møte i spillergruppa, hvor det kom fram mange delte og sterke meninger. Deretter snakket vi med ledelsen, og det som har skjedd videre har ikke vi hatt noe med. Det er ledelsen som har godtatt Nordlies avskjedssøknad, sier Riseth.

Sterke personer

Ingen av gutta i spillerutvalget vil ut med hva de diskuterte på møtet i går kveld.

- Dette er slikt vi i en sterk spillergruppe må holde internt, sier Riseth.

Dette er ikke første gang det har vært turbulens på Åråsen. Det har vært mange folk i gangene der som har smelt med dørene tidligere.

MØTTE LEDELSEN: Frode Kippe, Vidar Riseth og Espen Søgård var i et møte med klubbledelsen i går kveld. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
MØTTE LEDELSEN: Frode Kippe, Vidar Riseth og Espen Søgård var i et møte med klubbledelsen i går kveld. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

- Det er mange sterke personer i LSK og mye styr, men det meste er nok skapt av media, sier Riseth.

Ifølge Tom Nordlie har det altså vært stor faglig uenighet mellom ham og Jan Åge Fjørtoft. Nå er de også uenig i om det har vært så stor uenighet.

- Dette får de kommentere, men det er hvertfall ikke noe vi har lagt vegt på, sier Riseth, som kom til klubben fra Rosenborg i vinter.

- Tom tok støyten

Lillestrøm ligger nest sist på tabellen, etter åtte serierunder. Bare nyopprykkede HamKam har åpnet dårligere.

Espen Søgård bruker ikke lang tid på å innrømme at de gulsorte har en lang vei å gå, og at ting ikke vil løse seg automatisk ved at treneren trekker seg.

- Det er mange som må gå i seg selv. Tom tok støyten i dag, men han har langt fra all skyld i det som har skjedd, sier Søgård.

LSK-klippen Frode Kippe er usikker på hvordan Nordlie-avgangen vil slå ut. Ofte får lag en liten oppsving ved et trenerbytte, men det er aldri noen garanti for at det vil skje.

- Mange som må gå i seg selv

- Tida får vise hva som skjer, men jeg er positiv til framtida, sier midtstopperen.

TRAKK SEG: Tom Nordlie sier han trekker seg på grunn av samarbeidsproblemer med Jan Åge Fjørtoft.