Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mange spillere har gitt Terry en kald skulder

Mislikt i garderoben, hevder The Guardian-journalist.

- TERRY ER GIFTIG: Flere av spillerne i den engelske landslagstroppen har vendt ryggen til John Terry, sier The Guardian-journalist Daniel Taylor til Dagbladet. Her skriver han autografer etter å ha gått tidlig av treningsfeltet på dagens økt. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
- TERRY ER GIFTIG: Flere av spillerne i den engelske landslagstroppen har vendt ryggen til John Terry, sier The Guardian-journalist Daniel Taylor til Dagbladet. Her skriver han autografer etter å ha gått tidlig av treningsfeltet på dagens økt. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

KRAKOW (Dagbladet): John Terry var en populær mann da England i formiddag holdt åpen trening på Hutnik Stadion i Krakow.

Taktfaste rop på Chelsea-kapteinen kunne høres fra tribunen, selv om han gikk i garderoben allerede etter litt lett jogging rundt banen, og etter treningen tok han seg god tid til å skrive autografer og stille opp på bilder .

Innad i den engelske leiren står ikke 31-åringen like høyt i kurs.

Det hevder i hvert fall den vanligvis velinformerte The Guardian-journalisten Daniel Taylor - som betegner Terry som «toxic» (giftig) i gruppa.

- Ferdinand-brødrene har mange venner
Årsaken er rasismesaken der han står anklaget for å ha kalt lillebroren til Rio Ferdinand, Anton, en «fucking black cunt». Rio Ferdinand ble som kjent vraket til EM-troppen, og selv om Roy Hodgson hevdet det var av fotballmessige grunner, er de fleste av den oppfatning at det dreier seg om at Ferdinand og Terry ikke går overens.

- Dette er en veldig stor sak i England. Hodgson sa det var fotballmessige årsaker til at han ikke tok ut Rio, og så hentet han inn Liverpools annetvalg på høyrebacken som har spilt to minutters internasjonal fotball, i stedet for en som har 81 landskamper. Det faktum at FA nærmest har gått i dekning etterpå sier det meste, sier Taylor til Dagbladet.

- Terry er ganske giftig. Rio har mange venner i garderoben, og da England spilte mot Sverige og Spania i november, like etter at Terry ble anklaget for rasisme mot lillebroren hans, var det mange av spillerne som ga ham en kald skulder. Mange av de svarte spillerne distanserte seg fra ham. Det er et spill i kulissene, og det er ikke noen optimal oppladning.

- Hva legger du i at Terry er giftig?

- Han er en veldig splittende type, samtidig som han er en sterk stemme i garderoben. Men det er slett ikke alle som liker ham. Ferdinand-brødrene har mange venner i fotballen, de er populære personer, og det er mye vonde følelser overfor Terry. Hvorvidt det manifesterer seg i løpet av mesterskapet er vanskelig å si. Fotballen er ganske god på å legge ting til side når de må, og gjøre jobben som kreves, sier Taylor.

- Kvartfinale er bra
Om det bobler under overflaten skjulte i hvert fall de engelske spillerne det godt på den åpne treningen i dag, som foregikk i et slikt tempo at de fleste mosjonister ville hengt med uten problemer.

Spillere som Joe Hart, Ashley Cole, Steven Gerrard og John Terry gikk i garderoben etter litt lett jogging rundt banen. Resten handlet om firkantspill og avslutninger, der forsvarsspillerne var nærmest arbeidsledige midt på banen mens Wayne Rooney, Danny Welbeck, Andy Carroll og Ashley Young pepret tredjekeeper Jack Butland med skudd.

Mandag venter åpningskampen mot Frankrike, og i England har man for en gangs skyld noenlunde nøkterne forventninger til mesterskapet.

LAVE FORVENTNINGER: Vanligvis har engelsk presse og supportere forventninger om turneringgsseier. Denne gangen mener mange kvartfinale vil være en god prestasjon. Foto:  (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
LAVE FORVENTNINGER: Vanligvis har engelsk presse og supportere forventninger om turneringgsseier. Denne gangen mener mange kvartfinale vil være en god prestasjon. Foto: (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) Vis mer

Daily Telegraph-kommentator Henry Winter mener en kvartfinale vil være bra.

- Kvartfinale er bra. Kommer de til semifinale, vil det være mer festing i gatene enn det var da dronningen nylig feiret 60 år ved tronen, sier han til Dagbladet.

- Vanligvis ville dere vel forventet at England skulle gå hele veien?

- Absolutt. At det er annerledes nå tror jeg delvis skyldes at FA og spillerne har tonet det ned. Steven Gerrard sa det godt i 2006, «vi reiste rundt i Tyskland og slo oss på brystet med hvor gode vi var, og så måtte vi tusle hjem i skam». Spillerne er litt mer forsiktige, mener Winter.

Ingen spørsmål om EM-triumf
Samtidig har flere av dem understreket at de ikke er i EM som turister - og at laget er godt nok til å gå hele veien.

Daniel Taylor sier laget framstår ganske middelmådig, med noen hederlige unntak.

BESØKTE SCHINDLERS FABRIKK: De engelske spillerne tok en utflukt fredag ettermiddag, for å besøke fabrikken kjent fra storfilmen "Schindlers liste". Foto: AP
BESØKTE SCHINDLERS FABRIKK: De engelske spillerne tok en utflukt fredag ettermiddag, for å besøke fabrikken kjent fra storfilmen "Schindlers liste". Foto: AP Vis mer

- Joe Hart kan bli EMs beste keeper, og Ashley COle kan bli den beste venstrebacken. John Terry er ikke så god som han var, men han er fortsatt en «big game player». Helt der framme kan vi få trøbbel med Rooney suspendert. Kanskje blir det Carroll, som var elendig i 7-8 måneder av sist seesong. Han var god den siste måneden, men før det var han egentlig en vits. Det blir han eller Welbeck helt der framme mot Frankrike. Welbeck er god, men fersk, og selv om han er førstelagsspiller i Manchester United er han ingen Rooney.

- Vanligvis på denne tiden handler mange av spørsmålene på pressekonferansen om England kan vinne. Roy Hodgson har bare fått spørsmålet én gang, og da handlet det om at ingen spurte om vi kunne vinne EM, sier Taylor med et smil.
//

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling