- Mange står på utsiden og har fryktelig mange meninger om VIF-miljøet uten nok kunnskap

Håvard Lunde tar et oppgjør med bedrevitere.

TAR ET OPPGJØR: Håvard Lunde syns det er trist at ting blir blåst opp som en følge av uttalelser til folk som ikke har så mye peiling på hvordan klubben drives. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet
TAR ET OPPGJØR: Håvard Lunde syns det er trist at ting blir blåst opp som en følge av uttalelser til folk som ikke har så mye peiling på hvordan klubben drives. Foto: Erling Hægeland / DagbladetVis mer

VALLE (Dagbladet): Etter en flere timers evaluering kom ledelsen ut fra det i utgangspunktet planlagte evalueringsmøte med manager Martin Andresen. Det ble fort klart at Martin Andresen har full tillit fra styret, og ifølge leder for sportslig utvalg, Håvard Lunde, gjelder det også for spillergruppa.

- Alle spillerne har lyst til å spille på den måten Martin ønsker å utvikle i Vålerenga, ikke alle føler de får det til. Alle har lyst til å legge ned den jobben som kreves for å få det til, og alle vil bidra. Spillerne har satt krav i forhold til treningsarbeid og innhold. Spillerne har tro på måten vi spiller på. De spillerne vi har snakket med har ingen innvendinger mot måten vi trener på. De opplever at ting er forberedt, at ting har en retning. Men de har formidlet at vi nå bør justere litt, sier Lunde.

Han vil ikke gå inn på hvilke krav spillerne har satt, eller hvilke justeringer de vil gjøre, da det er noe Martin Andresen styrer. Lunde sier at det å lytte til spillerne har vært viktig i denne saken.

- Vi tar på alvor de signalene som kommer fra de som skal prestere på banen. Hadde vi ikke hørt på de ville det vært et hån mot klubben. Det har vært klart fra dag én at vi skal snakke med spillergruppa, sier Lunde.

Garderobekulturen endrer seg Det har i de seneste dagene vært mye snakk om at Martin Andresen har tapt gareroben, og at flertallet i spillergruppa ønsket at manageren skulle tre til siden og gi stafettpinnen videre.

- Jeg har selv vært fotballspiller. Garderobekulturen endrer seg fra uke til uke. Du har noen som sitter der i det ene hjørnet, og noen i et annet hjørne. De bekymringene de har trenger ikke være på klubbens vegne, men også på egne vegne. De konkluderte i samme retning som vi hadde en følelse av at det bar, at dette er viktig. Dette er viktig for klubben, laget og spillerne. Så må spillerne plukke opp hansken og bidra på sin egen måte, sier Lunde.

Harmeet Singh og Mohammed Fellah er blant VIF-spillerne som har uttalt seg litt uheldig om tanker på fremtiden til Martin Andresen.

FULL TILLIT: Martin Andresen (t.v) har full tillit hos styret til Vålerenga. Til høyre styreformann Åge Petter Christiansen. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet
FULL TILLIT: Martin Andresen (t.v) har full tillit hos styret til Vålerenga. Til høyre styreformann Åge Petter Christiansen. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet Vis mer

- Jeg tror vi skal være rause med folk som får en mikrofon opp i ansiktet og blir utfordret til å snakke i en krevende situasjon. Om de på en måte har uttalt seg på en måte med et ord eller to feil får så være. Jeg skal ikke drive å arrestere spillere for å ha sagt ditt eller datt, det er det Martin som skal gjøre, sier Lunde.

Samtidig tar Lunde et oppgjør med de som uttaler seg om Vålerenga uten å kjenne til hvordan arbeidet gjøres innad i klubben.

- Det er ikke noe galt i å si at vi er misfornøyd med de sportslige resultatene. Det er viktig at de som uttaler seg også kjenner de prosessene slik at de også er på treningsfeltet. Ser de mye kranglinger på spillerfeltet? Krangling mellom spillerne og trenere? Nei, de gjør ikke det. Mange står på utsiden og har fryktelig mange meninger om Vålerenga-miljøet uten å ha kunnskap om hvilken prosess som faktisk foregår her, og det er slitsomt da når det blir slått opp med store bokstaver, sier Lunde.