EKSTREM UTTELLING: Branns trener Steinar Nilsen (t. v og Erik Mjelde kan bare se på at Starts trener Knut Tørum og Clarence Goodson jubler for seier i kampen mellom Brann og Start på Brann stadion. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
EKSTREM UTTELLING: Branns trener Steinar Nilsen (t. v og Erik Mjelde kan bare se på at Starts trener Knut Tørum og Clarence Goodson jubler for seier i kampen mellom Brann og Start på Brann stadion. Foto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer

- Mange ting i livet å glede seg over

Steinar Nilsen etter ny Brann-sprekk.

|||BERGEN (Dagbladet): Brann  - Start 3-4.

Brann-trener Steinar Nilsen var skuffet etter tapet mot Start i går kveld, men gledet seg stort over det som ventet hjemme.

Steinar Nilsen måtte svare på mange kritiske spørsmål fra pressen etter Start-tapet. Etter nok et skuffende resultat ligger Brann nå på 14. plass etter fem serierunder.

Nilsen erkjenner at Brann har mye å jobbe med når Dagbladet treffer ham etter kampen.

- Det er klart at vi ikke kan gi bort så mange klare målsjanser som vi gjør i dag, det er ikke sånn vi skal spille i forsvar. Start-spillerne får stå alene, uten at vi presser, rundt vår 16-meter og dette fører til at sjansene de får blir enorme. Vi har sluppet inn ni mål på femten målsjanser mot før dagens kamp. Det er helt ekstremt, understreker han.

Savner råskap
Nilsen ville ikke snakke om flaks og uflaks og ville heller ikke nevne enkeltspillere da han ble konfrontert med at Branns forsvar lekker som en sil. Brann står nå med 13 baklengsmål, bare slått av Hønefoss som står med 17.

- Jeg vil ikke prate om spillere, det er patetisk å skylde på dem. Selvfølgelig tar jeg selvkritikk på det området, men vi jobber med det. Hvis jeg skal si noe som helst så må det være at jeg savner at litt mer av råskapen vi viser på trening blir overført til kamper. Vi må se på det, sier han.

Brann-fansen kom med klare mishagsytringer mot styret i løpet av kampen mot Start, noe Nilsen kategoriserte som tungt og trasig.

Han uttrykket imidlertid forståelse for publikums reaksjoner og ville ikke være med på at det nå ble et stadig større press mot han også.

- Jeg opplever presset på akkurat samme måte som i fjor, det var like ræva dårlig da. Nå må vi samle hodene for å se hva vi kan få til videre og det kan gjøres mye mentalt før neste kamp, sier Nilsen.

Nilsens menn kan definitivt trenge en mental opptur før neste kamp på onsdag. Da gjester nemlig bergenserne regjerende seriemester Rosenborg på Lerkendal.

En kamp hvor de trolig må være flinkere til å omsette sjansene sine enn det de har vist hittil i år.

- Vi må bli kvitt spøkelset og starte å sette flere sjanser, klart vi må jobbe med det, sier han.

- Mange ting i livet å glede seg over Til tross for tap og null poeng er Nilsen klar da han blir spurt hvordan han takler motgangen som starten av sesongen har bydd på.

- Det er bare å dra hjem etter kamp og se på sønnene mine som begge har lagt seg. Det er sånne ting som får en til å skjønne at det er mange ting i livet å glede seg over. Det er lurt å få mange barn, sier Nilsen.

HELSVART: Branns Erik Huseklepp fortviler over 3-4 tap mot Start på Brann stadion i går kveld. 
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
HELSVART: Branns Erik Huseklepp fortviler over 3-4 tap mot Start på Brann stadion i går kveld. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer