- Mange tror på meg

Dopingsaken mot Erik Tysse er i gang.

DOPTILTALE: Erik Tysse og advokat Gunnar Martin Kjenner møtte domsutvalget i dag. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
DOPTILTALE: Erik Tysse og advokat Gunnar Martin Kjenner møtte domsutvalget i dag. Foto: Cornelius Poppe / ScanpixVis mer

SOGNSVANN (Dagbladet): I formiddag startet dopingsaken mot kappgjenger Erik Tysse.

Fram til torsdag vil Tysse og hans medhjelpere overbevise domsutvalget i Norges Idrettsforbund om at 30-åringen ikke brukte Cera - det forbudte preparatet som ble funnet i hans urinprøve i Roma-laboratoriet i mai.

Dagbladet møtte Tysse i en pause etter innledningen på Toppidrettssenteret på Sognsvann, og vestlendingen er lettet over å blir hørt i saken som handler om bruk av tredjegenerasjons Epo.

- Det er deilig å være i gang med saken. Det er sju og halv måned siden jeg først fikk vite om dette, så det er veldig deilig å få lagt fram det vi har og få snakket åpent om dette.

- Hva har du opplevd av reaksjoner?

- Det har vært veldig mye positivt. Mange tror på meg. Det fyrer enda mer opp under gløden for å bevise at jeg er uskyldig.

Akkurat nå leverer Tysse-advokat Gunnar Martin Kjenner sin forklaring om hva som kan ha skjedd med Tysses dopingprøve fra den ble avlagt og til det positive resultatet forelå i juli.

Antidoping Norge har allerede prosedert sin side av dopingsaken, den som førte til anmeldelse i september.

- Jeg føler meg trygg og rolig på Kjenner. Så er det opp til domsutvalget å vurdere om de stoler på oss, sier Tysse til Dagbladet.

Etter planen skal Tysse-teamet hovedsaklig vise fram sin rekonstruksjon av saken i morgen.

Ifølge Bergens Tidende akter Tysse og hans hjelpere å så tvil om at det noensinne har vært Cera i Tysses prøve, teorien er ikke lenger at prøvene kan være forvekslet.

- Vi mener tolkningen av urinprøven er feil, og at det aldri har vært Cera i kroppen til Erik Tysse. Vi mener vi kan forklare hvorfor det er slik, og at vi på den måten kan få renskrubbet ham for all mistanke i denne saken, ikke bare sådd tvil, sier advokat Kjenner til regionsavisa.

Eller som Kjenner sier det i formiddag:

- Vi mener at laboratoriet i Roma, Wada og Antidoping Norge har sett noe som ikke eksisterer.

Kjenner legger fram testresultatene grafisk framstilt fra laboratoriet i Roma, for å poengtere at han og Tysse mener prøvene ikke tilfredsstiller Wadas krav for å fastslå positivt resultat.

- Kvaliteten på det utførte håndverk er elendig, sier Kjenner.

Tysses advokat mener at selv ikke utslaget på kontrollprøver som er tilsatt Cera gir tydelig positivt utslag.

TESTET POSITVT: Tysse fikk overlevert sakspapirene. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
TESTET POSITVT: Tysse fikk overlevert sakspapirene. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer