Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mange vil trekke konklusjoner allerede etter den første kampen

Press på Solskjær og Cardiff før West Ham-møte.

DEBUT-KLAR: Nesten sju år etter at han la opp som spiller, er Ole Gunnar Solskjær tilbake i Premier League som trener. Cardiff-manageren ledet ikke lagets trening i går, men var på plass ved treningsfeltet utenfor Cardiff. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DEBUT-KLAR: Nesten sju år etter at han la opp som spiller, er Ole Gunnar Solskjær tilbake i Premier League som trener. Cardiff-manageren ledet ikke lagets trening i går, men var på plass ved treningsfeltet utenfor Cardiff. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

CARDIFF (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær lader opp til en av sine største tester som fotballtrener. Alle forventer en god start mot et West Ham i krise.

- Cuptriumfen mot Newcastle kan være glemt hvis Cardiff taper i morgen. Den første seriekampen er alltid viktig for managere, sier Ståle Solbakken til Dagbladet.

I morgen leder Ole Gunnar Solskjær (40) sitt Cardiff-lag for første gang i Premier League. Det blir hans første gjensyn med ligaen etter at han la opp som spiller i 2007.

Cardiff møter et West Ham i fritt fall. Onsdag tapte morgendagens motstander 6-0 mot Manchester City i ligacupen.

- Akkurat nå er West Ham kanskje det dårligste laget i Premier League. Sjansene for at Solskjær og Cardiff vinner er stor, men fallhøyden er dermed også større. Solskjær har et brukbart mannskap og de har vist at de har potensial tidligere i sesongen, sier Solbakken.

FC København-treneren har en fortid i Wolverhampton, og var spiller i Wimbledon i 1997/98. Solbakken fikk selv merke presset i engelsk fotball med et Wolves som ikke fikk resultater.

- Må vinne Fansen krever nemlig seier i Solskjærs første ligatest.

- Det er ingen tvil. Kampen mot West Ham må vinnes, sier Tim Hartley, leder i Cardiff City Supporters Trust.

- Vi forventer offensiv fotball. Alle har tro på Solskjær, men det er resultatene som teller. West Ham-kampen former resten av sesongen. Vi trenger en seier og fansen forventer det, sier Hartley til Dagbladet utenfor Cardiff City Stadium.

Ole Gunnar Solskjær var ikke til stede på Cardiffs trening i går formiddag der blant annet Magnus Wolff Eikrem var på plass. Treninga foregikk ved idylliske Vale Resort rett utenfor Cardiff, men flere av førstelagsspillerne var ikke med.

Ekstremt viktig Lars Tjærnås var assistenttrener i Premier League-klubben Wimbledon i 1999/00. C More-eksperten mener Cardiff har store sjanser til å vinne den viktige bunnkampen.

- Tabellposisjonen tilsier at det er ekstremt viktig å ta tre poeng. Delvis for sin egen del, men også for å nekte tabellnaboen det samme, sier Tjærnås til Dagbladet.

- Dette blir en debut som det stilles krav og forventninger til. Mange vil trekke konklusjoner allerede etter den første kampen. Jeg håper og tror det går bra og sjansen for Cardiff-seier er god, sier Tjærnås.

Solskjær har ikke ønsket å snakke med pressen den siste uka, men klubben holder en pressekonferanse fredag morgen der Solskjær og Magnus Wolff Eikrem er til stede. Det er første gang den norske duoen uttaler seg til pressen etter at overgangen ble klar onsdag.

Ståle Solbakken tror ikke Solskjær vil gjøre  det til en vane å hente nordmenn.

- Jeg tror ikke det kommer flere norske kjøp allerede nå. Eikrem og Mats Møller Dæhli blir nok de eneste, sier Solbakken.

Møller Dæhlis overgang ventes å bli klar innen kort tid. 18-åringen er fortsatt Molde-spiller.

PÅ FELTET:  Magnus Wolff Eikrem trente sammen med sine nye lagkamerater i går. Dette er fra treningsfeltet rett utenfor Cardiff. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PÅ FELTET: Magnus Wolff Eikrem trente sammen med sine nye lagkamerater i går. Dette er fra treningsfeltet rett utenfor Cardiff. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media