Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mangemilliardær betalte for Tysses dopingkamp

Trond Mohn er overbevist om at kappgjengeren er uskyldig dømt.

HJELPENDE HÅND: Erik Tysse fikk økonomisk hjelp av mangemilliardær Trond Mohn i kampen om renvaskelse.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
HJELPENDE HÅND: Erik Tysse fikk økonomisk hjelp av mangemilliardær Trond Mohn i kampen om renvaskelse. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): En gråtkvalt Erik Tysse var desperat etter å renvaske seg da anklagene om doping ble kjent. Kappgjengeren hentet blant annet inn advokat Gunnar Martin Kjenner i kampen for å bli trodd

- Jeg har årslønn som en middels Hennes & Mauritz-ansatt, men hvor lang tid det tar å renvaske seg og hvor mye det koster, er underordnet. Jeg er blitt lovet hjelp fra familien hvis det blir for dyrt, sa 29-åringen til Dagbladet.

Og dyrt har det blitt. Erik Tysse har brukt rundt 1,5 millioner kroner for å bevise sin uskyld. Og det viser seg at han har fått en hjelpende hånd.

Mangemilliardær Trond Mohn bekrefter overfor BA at han har bidratt med penger for å få Erik Tysse frikjent fra sin dopingdom.

- Jeg ble kontaktet av advokaten hans, Gunnar Martin Kjenner, med spørsmål om jeg kunne bidra, sier Mohn til BA.

Offer Avisen mener Mohn skal ha bidratt med 300.000 kroner for å få kappgjengeren frikjent. Det etter en samtale med lege og håndballpresident Karl-Arne Johannessen som også mener at Tysse er uskyldig dømt.

- Det er dessverre mye som tyder på at han er blitt et offer for systemet, sier Mohn.

Han valgte å åpne lommeboken for en sak som ifølge ham selv ikke er en «bagatell».

- Gjentatte dopingskandaler, ikke minst innen friidrett og sykling, har skapt mye problemer og skadet idretten veldig. Men det er likevel ikke noen bagatell når systemet dømmer en uskyldig mann, sier Mohn til BA.

Koster Gunnar Martin Kjenner har tidligere sagt at han ikke er i tvil om at Tysse er «ren». Overfor Dagbladet innrømte han at det koster å bruke ham som konsulent i saken.

- Jeg tar meg selvfølgelig betalt, men jeg lever ikke av de dopsakene jeg har hatt tidligere, for å si det sånn. Erik og jeg har ikke engang snakket sammen om det økonomiske ennå, sier Kjenner.

Tysse klarte som kjent OL-kravet og vil delta under mesterskapet i London. Mange har vært kritiske til at Erik Tysse ble sendt til OL etter at utøveren testet postivt for CERA i Giovanni i Italia i 2010. Debatten har rast siden idrettsforbundet åpnet for å ta med den dopingdømte kappgjengeren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media