Mangemillionær i lire

MILANO (Dagbladet): Bente Martinsen innkasserte 12 millioner lire for seier'n på knock-out-sprinten i Milano i går. Tre norske jenter på pallen i verdenscupen, og nå leder Bente hele greia sammenlagt.

Heldigvis for Bente slapp hun å fylle opp hele kofferten med italienske penger i går. Det blir 50 000 kroner inn på konto'n _ med mindre hun ikke avlegger motehusene i Milano et besøk før verdenscupen forflytter seg til Val di Fiemme.

- Helt greit, det, sier Bente om prispengene. Hun kjørte taktisk løp mot trude Dybendahl-Hartz i finalen. De kjappeste beina mot slutten vant.

- Jeg har alltid vært hurtig. Det er derfor jeg ofte går førsteetapper på stafettene, sier hun.

Ledertrøya

Bente ble tildelt den gule ledertrøya i verdenscupen etter sprinten i Milano. Den beholder hun i hvert fall til jentene møtes til nye konkurranser i helga.

- Jeg var nervøs i finalen mot Trude, så nervøs at jeg ikke tenkte på seierssummen en gang, sier Bente.

Tredje kvinne på pallen ble Anita Moen Guidon. Hun fikk en enkel oppgave i parløp med franske Sophie Villeneuve.

Trude Dybendahl-Hartz hadde ingen problemer med å ta i mot sin sjekk fra arrangøren: 30 000 kroner for 15 minutters jobb var ikke så verst.

- Bente lærte nok av min semifinale mot Anita, sier Trude.

Langsom Bjørn

Anita Moen Guidon jublet ikke over å spurtbeseire Frankrikes beste kvinne i går. Hun var mest fornøyd med at de norske jentene slo fullstendig knock-out på de norske gutta.

- Jenter er best, det syns i hvert fall gutta, fleipte hun.

- Bjørn Dæhlie og kompani ble som ventet statister på sprinten. Bjørn forsvant i dusjen etter kvartfinalen. Thomas Alsgaard måtte nøye seg med fjerdeplass. Begge gutta ble slått ut av svenske-raketten Thobias Fredriksson. Avo Palilahti fra Finland vant sprinten i Milano.