- Mangler 100 kilo på topp

ULLEVAAL (Dagbladet): Om Frode Johnsen sykmeldes i tre måneder tror ikke Bent Skammelsrud at Rosenborg klarer å snu trenden bare ved å kjøpe Bengt Sæternes. Nils Arne Eggen savner både muskler og innsats. - Pinglete og tannløst, sier han.

De første 30 minuttene i går framsto Rosenborg på sitt verste. Og Vålerenga på sitt beste. Kjetil Rekdal gikk overraskende ut i 3- 5- 2 og pakket midtbanen full av iltre og villige arbeidsmaurer i blått. Bent Skammelsrud og Hassan El Fakiri var i realiteten sjanseløse til å demmme opp. Så til de grader ble Rosenborg rundspilt de første 30 minuttene at Nils Arne Eggen ble tvunget til å ta Hassan El Fakiri av banen, og gå fra 4- 4- 2 til normalformasjonen 4- 3- 3. Kjetil Rekdal svarte med å gå ned i 4- 4- 2. Slik klarte Rosenborg å jevne ut kampen. Men framover på banen var det like tynt.

- Ingen rytme

- Det blir veldig stakkato. Det finnes ikke rytme. Vi henger ikke sammen framover. Ingen klarer å holde på ballen. Vi får et par muligheter. Ellers er det for svakt, oppsummerer Nils Arne Eggen, som håper Bengt Sæternes kan tilføre laget fysikk og duellstyrke om han over helga velger å bli RBK-spiller.

Eggen tror Glimt-spissen kan gå rett inn på laget og bli en suksess.

- Han vet hvordan vi spiller. Bodø/Glimt spiller jo ganske likt oss.

Men Bent Skammelsrud frykter at kjøpet av Bengt Sæternes slett ikke er nok til å snu trenden for Rosenborg.

Han tenker tilbake på fjoråret når han begrunner påstanden sin:

- Da spilte vi jo med Frode Johnsen på topp, men vi tapte og spilte uavgjort i seks- sju kamper før det snudde da Sigurd Rushfeldt kom. Nå er vi for lette. Vi mangler 100 kilo på topp, sier han.

Mistet spillere

Denne uka blir det klart om Frode Johnsen må lyskeopereres. I så fall er han ute i tre måneder. Med andre ord kan ikke Sæternes gå inn som en Rushfeldt-kopi og supplere Johnsen. Det er derfor Skammelsrud tviler.

- Det vil hjelpe å få en klassespiller til, men husk at vi har mistet tre landslagsspillere fra i fjor, sier han.

Rushfeldt er i Østerrike. Roar Strand og Frode Johnsen er langtidsskadde. I går var i tillegg Azar Karadas ute med karantene. Og Christer Basma spilte bare siste halvtimen på grunn av ankelskaden.

I tillegg tror Skammelsrud at den svake resultatrekken nå har svekket respekten hos motstanderlagene i så stor grad at de tør å gjøre som Vålerenga i går - satse dristig fra start.

- Vi er ikke så gode som før.

Svakt på topp

Det var derfor Nils Arne Eggen bare hadde ett valg da han for en sjelden gangs skyld så laget sitt bli knust fra start i Tippeligaen.

- Tannløst. Vi ble skikkelig overkjørt, og var nødt til å gjøre noe, sier han.

Men heller ikke etter overgangen til 4- 3- 3 kjente Eggen igjen laget sitt.

- Jeg savnet litt av gutsen. Vi var ikke fandenivoldske nok. Vi må få et bedre individuelt lag på banen. I dag var jeg direkte misfornøyd med innsatsen på topp. Det er ikke nok å løpe rundt som pingler, sier han.

Med seier til Lyn borte mot Stabæk i dag ligger Rosenborg ti poeng bak på tabellen.

- Når et lag leder med 10- 12 poeng, så begynner det å bli seriefavoritt, sier Eggen.

TYNGDE: - Vi er ikke så gode som før, sier Bent Skammelsrud og etterlyser tyngde i angrepet. Her blir han taklet av Vålerengas Johan Arneng.
PINGLER: Vi ble skikkelig overkjørt. Det er ikke nok å løpe rundt som pingler, sa en skuffet RBK-trener Nils Arne Eggen.