NORGES KANDIDAT:  Norge og UEFA stiller seg bak Prins Ali Bin Al Hussein under morgendagens presidentvalg i Fifa. Foto: NTB Scanpix.
NORGES KANDIDAT: Norge og UEFA stiller seg bak Prins Ali Bin Al Hussein under morgendagens presidentvalg i Fifa. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Mangler 15 stemmer for å slå Blatter

UEFA støtter Prins Ali.

ZÜRICH (Dagbladet): Tidligere i dag ble det klart at UEFA ønsker å gå i mot sittende UEFA-president Sepp Blatter. I stedet vil de europeiske nasjonene støtte Prins Ali Bin Al Hussein.

- Prins Ali holdt en svært god tale, og lederskapet i UEFA ber oss alle om å støtte ham. Slik situasjonen har utviklet seg i Fifa, kan ikke troverdigheten bevares med Blatter som øverste leder. Platini trakk frem alle de gode tingene Blatter har gjort, men organisasjonen trenger en ny toppleder. Jeg har fortalt dette til Blatter tidligere, og i dialog med resten av Forbundsstyret har jeg besluttet at NFF kommer til å støtte Prins Ali, sier Hallén.

For å vinne morgendagens presidentvalg trenger Prins Ali 105 stemmer. En opptelling gjort i ettermiddag, viser at han har 90 stemmer, får Dagbladet opplyst av en kilde som ønsker å være anonym.

Det er i alt 209 nasjonale fotballpresidenter som skal avgi sin stemme.

Mens UEFA-nasjonene stiller seg bak Ali, har Den afrikanske fotballføderasjonen (CAF), uttalt at de vil støtte Blatter under morgendagens valg.

UEFA-president Platini er ikke sikker på at samtlige UEFA-nasjoner vil stemme på Prins Ali, men håper minst 45 stemmer derfra.
Valget er fredag klokken 17.00.

Blatter ble valgt som FIFA-president første gang i 1998, siden har han sittet som Fifas øverste leder