Mangler 53 underskrifter på dopingkontrakt

Credit Agricole har skrevet under, sier Hushovd.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) mangler underskrifter fra hele Rabobank, Quick Step og CSC på den nye antidopingkontrakten.

- Alle rytterne til Credit Agricole har skrevet under, forsikret Thor Hushovd NTB fredag.

Det samme kan ikke sies om nederlandske Rabobank, belgiske Quick Step og danske CSC, med nordmannen Kurt Asle Arvesen på laget.

Totalt mangler UCI 53 underskrifter. Astanas Andreas Klöden er en av dem som ikke har signert kontrakten hvis mål er å få utøverne til frivillig til å avgi DNA-prøve, ta straffen på to års utestengelse og betale tilbake en årslønn dersom de blir dopingavslørt.

Rabobanks danske Michael Rasmussen sier lagets ryttere vil skrive under når de møter opp i London før Tour de France tar til.

- Vi har som lag besluttet å signere under protest. Men vi gjør det med pistolen mot pannen, fordi vi vet at det er nødvendig hvis vi skal få gjort jobben vår og sykle Tour de France, sier dansken som hevder at rytterne støttes av sponsoren Rabobank.

Også CSC-rytterne ventes å signere før Tour de France starter lørdag.

(NTB)

HAR SKREVET UNDER: Thor Hushovd og Credit Agricole har skrevet under kontrakten fra UCI. Foto: Daniel Sannum Lauten, Dagbladet
HAR SKREVET UNDER: Thor Hushovd og Credit Agricole har skrevet under kontrakten fra UCI. Foto: Daniel Sannum Lauten, Dagbladet Vis mer