Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mangler bare kongepokal

SKIEN (Dagbladet): Odd-Bodø/Glimt 4-0. - Jeg har gull, sølv og bronse i serien, landskamper, har spilt E-cup og vært proff i Skottland. - Men jeg mangler en kongepokal for å komme i mål. Det er derfor dette er så stort, sier Erik Pedersen (32) til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Erik Pedersen har spilt cupfinale. For Dundee United med 0-3 for Celtic som resultat. Han likte det ikke da, og han liker ikke minnene.

- Fælt, sier Erik. - Det skal ikke skje en gang til.

Semifinalen mot Glimt styrte han med sikre føtter fra sentral midtbaneposisjon. Og jo mindre duellant Tom Kåre Staurvik fant det nødvendig å løpe - jo lettere ble det.

Og fra 75 minutter og inn spilte han med et glis om munnen. Mens han vinket til publikum.

- Det gikk fint, sier Erik Pedersen. - Vi hadde jo full kontroll. Og for en gangs skyld klarte vi å være effektive også. Vi har slitt litt med det i det siste.

Alt gikk inn

Tre forsøk ga tre mål.

- Dette hadde jeg aldri drømt om, sier Morten Fevang. Som Erik Pedersens midtbanekollega scoret han det andre og tredje med et kvarters mellomrom. Det første på et skudd - det andre på en heading. Og begge fra distanse.

Og veldig tagbare.

- Jeg innrømmer at det var lettere enn jeg hadde regnet med på forånd, sier Odd-trener Arne Sandstø.

- Men det handler litt om at vi hadde gort leksene våre også. For mot Glimt må du ha god balanse og hindre de kontringene de setter i gang gjennom Tom Kåre Staurvik. Klarer man det er man langt på vei.

Vil ha dusinet fullt

Odd har 11 kongepokaler som trenger en nyvunnen venn for at det dusinet man har drømt om i 40 år skal bli fullt. Så lenge er det nemlig siden skiensfolket har vært på Ullevaal. Og den gangen i 1960 ble det tap - etter 2-2 og 2-3 mot Rosenborg.

Og:

Den yngste pokalen er 69 år.

- Muligheten til å vinne igjen betyr enormt for klubbens økonomi, sier Arne Sandstø.

- Vi snakker jo også om E-cup. Og blir det Viking i finalen er vi nesten garantert deltakelse. Fordi serieplasseringa deres kvalifiserer dem den veien.

Ønsker seg Start

- Hvilket betyr at du vil ha Viking på Ullevaal?

- Nei, jeg vil ha Start.

- Det handler jo tross alt om å vinne cupfinalen. Og slik jeg ser det er mulighetene våre enda større om vi møter Start. Og for folk vil en cuptriumf være større enn noe annet.

- Helt klart, sier Erik Pedersen.

- Nå har vi en drøy måned på oss til å forberede finalen. Og den skal vi vinne - jeg har bestemt meg for det. For jeg har ett år igjen av kontrakten med Odd og vet ikke hvor lenge helsa holder på grunn av en skiveprolaps i ryggen.

- Denne sjansen til å vinne cupen kan jeg ikke la gå fra meg.

LOVER SEIER: Erik Pedersen jubler sammen med datteren Frida for cupfinaleplassen.
TIL CUPFINALEN: Odds Kim Larsen scoret to ganger i semifinalen mot Christian Steen og Bodø-Glimt.