VM St. Moritz:

- Mangler det lille ekstra giret

Løseth kjørte godt i første omgang, men klarte ikke å hamle opp med de beste. Franske Tessa Worley tok nok et gull.

Nina Løseth i aksjon i 1.omgang storslalåm under VM i alpint i St. Moritz torsdag.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Nina Løseth i aksjon i 1.omgang storslalåm under VM i alpint i St. Moritz torsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Franske Tessa Worley vant torsdagens storslalåmrenn i VM i St. Moritz med tiden 02.05.55. Amerikanske Mikaela Shiffrin tok sølv. Sofia Goggia fra Italia havnet på tredjeplass.

Nina Løseth hadde et fint utgangspunkt før andre omgang med en sjetteplass etter første omgang, men noen rufsete svinger spiste opp tiden til sunnmøringen. Løseth ble Norges beste med en tiendeplass.

- Det er god kjøring, men hun mangler det lille ekstra giret, sa NRK-ekspert Kjetil André Aamodt. Han var derimot tydelig på at man ikke burde svartmale prestasjonen til Ålesund-jenta.

- Feil etter feil

Kristin Lysdahl høstet skryt fra Aamodt etter første omgang, men klarte ikke å følge opp med den rolige og beherskede kjøringen i andre omgang. Lysdahl havnet til slutt på 23. plass.

Ragnhild Mowinckel gikk aggressivt ut i andre omgang, men småfeil midtveis i løpet ødela for moldenseren.

NRK-ekspert Kjetil André Aamodt påpekte etter løpet at det blir for mye småfeil i begge omganger på Mowinckel. Det var en beskrivelse romsdalingen var enig i.

- Det blir egentlig bare feil, etter feil, etter feil, sa Mowinckel til NRK etter løpet, som endte på 18. plass.

Lysdahl imponerte

Nina Løseth kjørte inn til en foreløpig sjetteplass i første omgang 1,21 sekunder bak franske Tessa Worley, og hadde med det et godt utgangspunkt før andre omgang.

- Det er helt klart en mulighet i andre omgang for Nina. Hun må kjøre aggressivt, og da blir det bra, sa Kjetil André Aamodt etter Løseths første omgang.

Kristin Lysdahl kjørte inn 1,61 sekunder bak, inn til en foreløpig tolvteplass. En veldig positiv omgang av Bærum-jenta. Ragnhild Mowinckel kjørte inn til en 17. plass.

Kristina Riis-Johannessen kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen etter å ha kjørt inn til 39. plass, 3.63 sekunder bak leder Tessa Worley.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer