- Mangler motivasjon

KØBENHAVN (Dagbladet.no): Nils Johan Semb refser spillere som sier nei til å stille på B-landskamper som mot Danmark i morgen. - Da vil vi ikke ha de likevel, sier Semb til Dagbladet.no.

Det siste døgnet har vært hektisk for Semb. I morgen kveld spiller Norge ligalandskamp mot Danmark, og hele fem spillere har fått innkallelse dagen før avreise.

Bodø/Glimts Bengt Sæternes var en Semb gjerne ville ha med fordi han trengte en kraftig midtspiss etter skade på RBKs Frode Johnsen og LSK-forfall fra Arild Sundgot.

- De får ringe når jeg er god nok for a-troppen, var svaret fra Sæternes via Avisa Nordland. Spissen skyldte også på et hardt kampprogram.

Trolig kan Sæternes glemme å få en telefonhenvendelse neste gang Semb skal ta ut en tropp. Landslagssjefen mener et slikt avslag avslører alvorlige mangler hos en spiller

- Det er helt greit. Da vil vi ikke ha dem med likevel. Hvis han har sagt det, sier resten seg sjøl. Da mangler han både drive og motivasjon, sier Semb.

Landslagssjefen understreker at han snakker på generalt basis, fordi han sjøl ikke har lest eller hørt direkte hva Sæternes skal ha begrunnet avslaget med.

- Jeg har vært på La Manga den siste tida. Dette overrasker meg, sier Semb.

Hele ti av 18 spillere i landslagstroppen som reiste til København i formiddag mangler landskamper. Ifølge landslagssjefen går spillere som Sæternes glipp av en enestestående mulighet.

- Ja, her er det bare å gripe sjansen, sier Semb og trekker fram både Frode Johnsen og Bård Borgersen som tvang seg med i A-landslagstroppen etter liknende B-landskamper.

- Grunnen til at vi gjennomfører slike kamper er nettopp at vi skal få dratt med en eller to spillere videre på landslaget, sier Semb.

Derfor er Semb ikke så opptatt av resultatet når Norge møter et Danmark fullt av superligaspillere som kniver om de siste plassene i den danske VM-troppen.

Han avviser at det er bare på enkelte plasser han gjerne skulle oppdaget noen spillere som kan bli aktuelle i EM-kvalifiseringen til høsten.

- Det er åpent over hele linja. Det er en mulighet for enkelte å overbevise slik at de blir med videre, sier han.

  • Dagbladet.no følger Danmark - Norge direkte fra kl. 20 i morgen. Etter kampen kommer vi tilbake med reaksjoner og intervjuer.
SA NEI:</B> Bengt Sæternes sa nei til Semb. Foto: SCANPIX