Kevin Young om Karsten Warholm, Rai Benjamin og Abderrahman Samba:

- Mangler én ting

Kevin Young er forberedt på å miste sin 27 år gamle verdensrekord på 400 meter hekk. Mandag kveld står tre menn klare. - De mangler én ting, mener rekordholderen.

KONKURRENTER: Abderrahman Samba (t.v) og Karsten Warholm er mandagens favoritter til VM-gull i Doha. Her med Kerron Clement (t.h) fra USA. Foto: Jewel Samad / AFP
KONKURRENTER: Abderrahman Samba (t.v) og Karsten Warholm er mandagens favoritter til VM-gull i Doha. Her med Kerron Clement (t.h) fra USA. Foto: Jewel Samad / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For første gang i historien er det tre hekkeløpere som alle tre har løpt under 47.2. Norske Karsten Warholm, amerikanske Rai Benjamin og Abderrahman Samba fra Qatar.

Disse tre står side om side i mandagens VM-finale i Doha, og alle tre har samme mål: å ta verdensrekorden på 46.78.

Verdensrekorden til amerikanske Kevin Young (53). En rekord han har holdt i 27 år. I 1992 løp amerikaneren inn til 46.78 i OL-finalen i Barcelona.

Samtidig som Young forbereder seg til å se mandagens finale, vet han at hans dager som rekordholder nærmer seg slutten.

- Vi har tre hekkeløpere som ennå ikke har nådd høydepunktet. Det er skjønnheten i kveldens arrangement akkurat nå, sier Young til Det internasjonale friidrettsforbundet.

Studerte Moses

Young forteller at som idrettsutøver brukte han mye tid på å eksperimentere med ulike tilnærminger til hekken, alt fra 13 til 11 steg. Han studerte Edwin Moses, mannen som hadde rekorden før ham, og velger å beskrive ham som «mesteren» og «en velsmurt maskin».

- Jeg prøvde meg på 13 steg i mange år, men feilet. Så gikk jeg over til 11 steg, før jeg bestemte meg for 12 steg siste sesongen på college. Det fungerte bare ikke. Jeg brukte lang tid på å prøve å forstå hvordan jeg kunne konkurrere best mulig. Jeg fikk det bare ikke til. Men så gjorde jeg plutselig det, sier Young.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer