Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mangler overskudd

Kjetil Aamodt kjørte hurtigst av samtlige i gårsdagens utfortrening i Wengen. Men han føler seg langt unna toppformen nøyaktig en måned før OL-utforen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg mangler overskudd og må jobbe med det skitekniske, sier Aamodt til Dagbladet.

Han kjørte ned den 4455 meter lange Lauberhorn-utforen - v-cupens lengste - på 2.29,67, og slo fjorårets østerrikske verdensmester Hannes Trinkl med en fattig hundredel.

Trinkl deltar i det første rennet for sesongen etter at han skadet hodet stygt under trening i november.

Aamodt sjøl vektlegger treninga lite.

- Det er jo progresjon, men de fire beste østerrikerne fra onsdagstreningen kjørte ikke i dag, sier han.

Bare utforgullet mangler før Aamodt har alt det edleste metallet en skiløper kan samle i mesterskapssammenheng. Det er derfor denne disiplinen betyr så mye i år. Og det er derfor han er litt urolig. 10. februar går utforen i Snowbasin-løypa nord for Salt Lake City. Før den tid gjenstår mye jobb.

- Jeg føler ikke at jeg har så mye å gå på. Trenger trening, sier Aamodt, som i går kjørte sekundet saktere i går enn Stephan Eberharters vinnertid fra treningsomgangen onsdag.

- Men løypa her er litt lik den i Val Gardena, der jeg tok tredjeplass. En plassering blant de ti beste er realistisk. Det er også mulig å komme på pallen, sier Aamodt, som etter utforen lørdag og slalåmrennet søndag drar rett til Kitzbühel. Der starter treningskjøringen tirsdag.

- Det er et tett program, men jeg kjører alt unntatt rennene i St. Moritz før OL. Regner med at de to treningsukene i USA før OL skal holde, sier han.

Lasse Kjus kjørte ned til åttendeplass i sin første skikkelige gjennomkjøring siden smellen i menisken i Kranjska Gora før jul.

BEST I TEST: Kjetil André Aamodt på vei ut fra start under gårsdagens utfortrening - som han vant. Eiger-fjellet i bakgrunnen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!