- Manglet noe av Anfields sportsånd

Norske Liverpool-fans får ris og ros i England.

(Dagbladet.no): Vålerenga spilte på hjemmebane, men Ullevaal var farget rød da Liverpool i går spilte i Norge for første gang siden 2000.

Sami Hyypiä, Daniel Agger, Dirk Kuyt og Rafael Benitez var alle mektig imponert over støtten fra sine norske fans etter 4-1-seieren, mens VIFs sportsdirektør Jan Erik Aalbu sammenlignet følelsen av tallmessig underlegenhet med Lyn når de spiller hjemmekamp mot Vålerenga.

Lokalavisa Liverpool Echo konstaterer at det var de helrøde som hadde hjemmefordelen på Ullevaal, og skriver at den typiske norske Liverpool-supporter så ut som en hvilken som helst tribunesliter på Anfield.

Samtidig har avisa et velment tips:

- Til tross for sin entusiasme, mangler de fortatt noe av den sportsånden trofaste Anfield-publikummere er blitt oppdratt med, slik pipingen av hjemmelagets spillere foran avspark bar bud om, skriver Liverpool Echo, og foreslår en utdanningstur til Nordvest-England.

- Den kunnskapen kan læres gjennom hyppige reiser til sine helters hjemmebane. Med tanke på de skyhøye kostnadene i Norge, som går hånd i hånd med rause lønninger, er det ingen stor overraskelse at så mange av begir seg ut på en moderne invasjon over Nordsjøen til engelske stadione hver helg.

Protestaksjon avblåst

Formann i Liverpools norske supporterklubb, Pål Christian Møller, mener kampen og rammen rundt ble akkurat den festen han hadde håpet på i forkant.

TALLRIKE: Den ene kortsida på Ullevaal ble et slags Kop i miniatyr. Den norske Liverpool-fansen sørget for å fylle opp nasjonalarenaen for første gang på lenge, og synet av det røde havet gjorde inntrykk på både Rafael Benitez og spillerne. Men pipingen mot Vålerenga var ikke i god Anfield-ånd, skriver lokalavisa Liverpool Echo. Foto: SCANPIX
TALLRIKE: Den ene kortsida på Ullevaal ble et slags Kop i miniatyr. Den norske Liverpool-fansen sørget for å fylle opp nasjonalarenaen for første gang på lenge, og synet av det røde havet gjorde inntrykk på både Rafael Benitez og spillerne. Men pipingen mot Vålerenga var ikke i god Anfield-ånd, skriver lokalavisa Liverpool Echo. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det har vært et par utrolig fine dager, og en fantastisk Liverpool-fest for store og små i Oslo. I går var det et utrolig liv, med de reneste cupforberedelser på Karl Johan og Liverpool-supportere i hele Spikersuppa. Høydepunktet var selve kampen. Jeg fikk en prat med Rafa før kampen, og han var mektig imponert over alle de røde draktene, og antallet Liverpool-supportere. Det var veldig hyggelig å høre at både spillere og manager skrøt av fansen etterpå, sier han til Dagbladet.no.

På forhånd hadde enkelte Liverpool-supportere lagt opp til protester mot de amerikanske eierne George Gillett og Tom Hicks, men initiativet rant ut i sanden.

- Vi som supporterklubb hadde ikke tatt noen aktiv rolle i forhold til det, men en del supportere ønsket å markere at de ikke er fornøyd med det som skjer på eiersiden. Jeg la ikke merke til noen spesielle ting, men det var heller ikke anledning til å henge opp bannere over reklameskilt.

- Fornøyd med stemningen?

- Ja, jeg må si det. Det var egentlig perfekt. Det morsomste for meg var å se alle foreldrene som hadde med seg barn fra alle kanter av landet, og som fikk se laget for første gang. Enga-fansen var utrolig flinke og samstemte, men også vi var veldig hørbare hele kampen. Benitez vinket da vi sang sangen hans, det var tydelig at han satte pris på det.

- Dere får en liten oppstrammer i Liverpool Echo for pipingen mot VIF?

- He-he, det var litt pussig at VIF ble buet på sin egen hjemmebane. Jeg tror ikke vi skal ta det så veldig alvorlig. Det var bare litt da de kom ut på banen. VIF-fansen begynte for øvrig å overdøve da Liverpool-fansen sang You\'ll never walk alone, sier han.

- Mest gøy for barna

- Manglet noe av Anfields sportsånd

Klanen-talsmann Espen Knutsen hadde tatt med seg kone og barn på kamp - og forventet tøffere motstand rent vokalmessig.

- Dattera og kona var sikre på at vi ville bli sunget ut av stadion da vi kom en time før. Men Liverpool-fansen var bedre før kampen enn underveis. De var flinke til å pipe og juble ved scoring, da var det bra lyd. Jeg synes det ble litt landskamppreg over kampen, det føltes som en litt plastikkaktig greie som var mest gøy for barna. Jeg har ikke spist så mye potetgull og cola på mange år, sier han.

<B>FANSENS FAVORITT:</B> Fernando Torres viste seg fram på Ullevaal med en lekker 2-1-scoring.
<B>UTLIKNET:</B> Bojan Zajic utliknet til 1-1 like etter pause.