Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maurice Manificat ler av Martin Johnsrud Sundbys svar

Manificat etter Sundbys anklage: - Wow. Kanskje jeg er paranoid

Niklas Dyrhaug og Martin Johnsrud Sundby beskriver Maurice Manificat på helt ulikt vis. Franskmannen svarer at han heller er paranoid enn en legende.

SVARER PÅ KRITIKKEN: Maurice Manificat ler av paranoid-kommentaren til Martin Johnsrud Sundby. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
SVARER PÅ KRITIKKEN: Maurice Manificat ler av paranoid-kommentaren til Martin Johnsrud Sundby. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Vis mer

FALUN (Dagbladet): Maurice Manificat har skapt flere overskrifter i Dagbladet etter friske utspill i blant annet den mye omtalte astmasaken.

Den franske 30-åringen, som ble nr. 4 sammenlagt i Tour de Ski, er ikke redd for å by på seg selv og er kjent som en gladgutt og humørspreder i miljøet. Når han reagerer på noe, sier han åpent ifra om hva han mener.

Det er på godt og vondt, men mange, deriblant Niklas Dyrhaug, synes Manificat er en kjernekar.

- Denne mannen er en legende, sier Dyrhaug til Dagbladet og gliser.

Manificat smiler enda bredere og ler når han hører Dyrhaugs karakteristikk.

- Haha, nei, det er jeg ikke. På ingen måte. Men Niklas er en kjempegod kar. Vi har veldig bra kontakt, sier franskmannen til Dagbladet.

Reagerer på Sundby-svaret

Fullt så populær er imidlertid ikke Manificat i Martin Johnsrud Sundbys øyne. Den norske verdensuplederen kalte franskmannen paranoid etter anklagene under Tour de Ski i et intervju med Dagbladet, som Manificat, noe overraskende, «retweetet» på Twitter.

PARANOID ELLER LEGENDE?: Maurice Manificat mener han er ingen av delene. Foto: NTB Scanpix
PARANOID ELLER LEGENDE?: Maurice Manificat mener han er ingen av delene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ja, jeg leste det. Jeg retweetet det fordi jeg syntes beskrivelsen var morsom. Wow, okei, jeg er paranoid, altså? Kanskje jeg er paranoid da? sier Manificat til Dagbladet og ler.

- Spørsmålet er da: Hva er du egentlig, paranoid eller en legende?

- Haha, da er jeg nok heller paranoid. Jeg er i hvert fall ingen legende, sier han ydmykt.

Det hele startet da Manificat sa akkurat hva han tenkte og mente om Sundbys brudd på WADA-reglementet i et intervju med Dagbladet under toppidrettsveka i august.

Angrepet mot Norges Skiforbund

Den franske langrennsstjernen gikk hardt ut mot medisinbruken i norsk langrenn.

- Det norske folk bare kjøpte Norges Skiforbunds forklaring i dopingsaken. De tok ikke ansvar for egen handling, de la skylden på et vanskelig regelverk. De norske langrennsløperne er så store at de får støtte uansett hva de gjør, sa Manificat til Dagbladet i sommer.

Da Dagbladet snakket med Sundby noen uker senere, fortalte han at kamphanene skulle møtes og snakke ut på kafé i Val Senales.

- Manificat har selv invitert meg til å ta en kaffe i Val Senales, så det blir ikke lenge til vi får muligheten til å snakke oss igjennom dette, avslørte Sundby.

Røa-gutten svarte følgende på Beitostølen da Dagbladet spurte Sundby hvordan praten gikk i etterkant av høydeoppholdet:

- Det blir mellom oss, responderte Sundby.

Isfront i Val Senales

Under Tour de Ski fortalte Manificat til Dagbladet at han forsøkte å ta kontakt med forrige sesongs verdensener, men at han opplevde at Sundby verken ville snakke med eller møte ham i blikket under høydeoppholdet i Val Senales i høst.

- I Val Senales ville ikke Sundby møte meg i blikket eller snakke med meg. Han ville ikke se på meg engang, selv om vi møttes i løypa. Men nå er det bedre. Nå sier han «hallo» og ønsker meg lykke til. Men i Val Senales var det annerledes. Vi snakket ikke der. Jeg tror han var sint på meg, sa Manificat til Dagbladet.

Konfrontert med utsagnene svarte Sundby da at han ikke ikke hadde hensikt om å ignorere den franske langrennsstjerna.

- Hvis Manificat sier det, må han være paranoid. Jeg har ikke unngått ham, svarte Sundby til Dagbladet.

Bedyrer godt norsk forhold

Det ler bare Manificat av.

- Han må si hva han vil. Jeg har et godt forhold til de norske utøverne. Jeg snakker med mye med Niklas Dyrhaug og flere av de norske jentene. Du vet, Heidi Weng og den gjengen, sier Manificat.

- Du liker de norske jentene?

- Haha, ja, de er flotte de. Men vi har et godt forhold. Aller mest kontakt har jeg med Dyrhaug. Vi snakker om sporten og om alt annet. Det er en veldig god tone mellom oss, forteller franskmannen.

I VM i Lahti håper han å kopiere VM-medaljen han tok i Falun, da han jublet for sølv på 15-kilometeren.

- Jeg føler meg ikke dårlig, men ikke så bra heller. Jeg skal lade bra opp til VM, så får jeg nok ut det jeg er god for, forteller Manificat.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media