VANT: Maurice Manificat vant 15 kilometeren i Davos. Foto: Bildbyrån
VANT: Maurice Manificat vant 15 kilometeren i Davos. Foto: BildbyrånVis mer

Manificat vant i Davos - nordmennene misset pallen

Simen Hegstad Krüger beste nordmann på 15 kilometeren i Davos.

DAVOS/OSLO (Dagbladet): I Johannes Høsflot Klæbos fravær søndag, var det åpent for at noen andre kunne ta steget opp på toppen av pallen.

Maurice Manificat vant rennet der nordmennene ikke fikk det helt til å stemme. Franskmannen har sin styrke i skøyting, og har tydeligvis også truffet med formen.

Simen Hegstad Krüger ble beste nordmann på fjerdeplass, 21 sekunder bak Manificat.

- Det var litt surt, det er den andre fjerdeplassen på rad. Det er litt kjipt, men jeg må ta med meg det positive. Jeg gjør et godt løp og disponerer bra. Jeg taper litt de siste meterne, de andre hadde nok litt mer saft i beina, sier Krüger til TV 2.

Den russiske duoen Sergej Ustjugov og Aleksandr Bolsjunov ble nummer to og tre.

BESTE NORDMANN: Simen Hegstad Krüger. Foto: Bildbyrån
BESTE NORDMANN: Simen Hegstad Krüger. Foto: Bildbyrån Vis mer

Aleksandr Bolsjunov åpnet faretruende sterkt, og holdt lenge. Det så ut til at Krüger skulle klare å nærme seg, men Bolsjunov økte også mot slutten, og gikk i mål sju sekunder foran Krüger.

Men bak jaget landsmannen Sergej Ustjugov og franske Maurice Manificat, begge i forrykende form. Manificat hadde den beste avslutningen, og gikk i mål fire små sekunder foran Ustjugov.

Hans Christer Holund ble nest beste norske på en åttendeplass. Deretter var det langt ned til de andre nordmennene.

Martin Johnsrud Sundby har slitt med magen denne uka, og leverte heller ikke et kjemperenn søndag. Han ble nummer 20 i mål, ett og et halvt minutt bak Manificat.