Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manificat vil ha Johaug straffet: - Hun og Northug blir særbehandlet

Får støtte av svensk langrennsekspert.

FORSKJELLSBEHANDLING: Maurice Manificat mener Therese Johaug burde ha fått tidsstraff etter tirsdagens klassisksprint. Foto: NTB Scanpix
FORSKJELLSBEHANDLING: Maurice Manificat mener Therese Johaug burde ha fått tidsstraff etter tirsdagens klassisksprint. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Therese Johaug fikk gult kort fordi hun tok skøytetak under klassisksprinten i Kuusamo i november og holdt på å få sitt andre gule kort av samme grunn på tirsdagens sprint i Oberstdorf.

Johaug ble kalt inn på teppet og måtte forsvare seg overfor juryen. Verdenscuplederen kunne ha fått en tidsstraff på tre minutter i Tour de Ski-sammendraget, men slapp med skrekken.

Straff fikk imidlertid Niklas Dyrhaug og Maurice Manificat for sine forseelser, selv om de tilsynelatende ikke var noe verre enn det Johaug gjorde.

Blant annet raste SVTs langrennsekspert Anders Blomquist da Manificat ble straffet, mens Johaug slapp fri.

- Det er helt ubegripelig. Manificat gjør et betydelig mindre regelbrudd enn Johaug. Jeg klarer ikke å forstå juryens avgjørelse, sa Blomquist, som mener at Johaug burde blitt straffet i likhet med Dyrhaug.

- Therese burde ha blitt straffet

Manificat er enig med SVTs langrennsekspert og kritiserer det han mener er en særbehandling av Johaug og Petter Northug.

- Jeg har sett bildene. Therese burde ha blitt straffet, sier franskmannen til Aftonbladet.

- Man må jo ha det samme reglene for alle, ellers går det hardt utover langrennssporten. Det skal ikke spille noen rolle hva man heter, tydeliggjør Manificat.

Klager over forskjellsbehandling

Han mener Northug er i samme uangripelige båt som Johaug.

- Det er veldig frustrerende for oss andre når ikke alle blir likt behandlet. Det er det samme med Northug i blant. Når han har brutt reglene, har det ikke fått konsekvenser, mener Manificat.

Manificat sikter trolig til da Northug fikk skriftlig advarsel etter å ha gått feil på en Tour de Ski-etappe i 2012, men likevel unngikk sekundstraff.

RIVALER: Maurice Manificat mener Petter Northug får særbehandling. Her hjelper han likevel sin norske rival. Foto: AP Photo/Jens Meyer
RIVALER: Maurice Manificat mener Petter Northug får særbehandling. Her hjelper han likevel sin norske rival. Foto: AP Photo/Jens Meyer Vis mer

Blomquist støtter den franske langrennsstjernen i kritikken.

- Jeg tror statusen til utøverne har mye å si. Det er synd. Jeg mener dessuten at det burde bli dømt like strengt på det andre gule kortet som det første. Regelverket må overholdes hele tiden, mener SVTs langrennsekspert.

Avgjøres i morgen

Johaug ligger 38,7 sekunder bak Ingvild Flugstad Østberg før morgendagens avsluttende etappe opp monsterbakken i Val di Fiemme. Det er en avstand motbakkespesialisten fra Dalsbygda kan klare å ta igjen.

Om Johaug hadde fått tidsstraffen Manificat mener hun fortjener, hadde hun vært sjanseløs i sammendraget.

- Det blir en vanvittig tøff duell. Ingvild er i knallform. Det skal ikke forundre meg om hun gjør et knalløp og står øverst på pallen i morgen, men jeg gleder meg til å kjempe, forteller Johaug.

- Jeg har fortsatt ikke troa på at jeg vinner Tour de Ski. Jeg gruer meg til Therese går forbi meg opp bakken i morgen og til jeg finner ut hvor raskt hun faktisk går der. Jeg skal være glad om jeg klarer å holde Heidi bak meg, sier Østberg nok en gang svært defensivt.

For ordens skyld: Weng er hele 2,26 minutter bak Gjøvik-jenta i sammendraget.

MÅ PASSE SEG: Therese Johaug må passe seg for å unngå skøytetak i klassisk. Hun har allerede fått ett gult kort og én advarsel denne sesongen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MÅ PASSE SEG: Therese Johaug må passe seg for å unngå skøytetak i klassisk. Hun har allerede fått ett gult kort og én advarsel denne sesongen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media