SVARER PÅ GRUMSET: Louis Saha er blant mange Premier League-spillere som er svært aktive på Twitter. Franskmannen går heller ikke av veien for å svare supporterne som er mest aggressive og ufine mot ham i full offentlighet. Foto: Philip Brown, Reuters/Scanpix
SVARER PÅ GRUMSET: Louis Saha er blant mange Premier League-spillere som er svært aktive på Twitter. Franskmannen går heller ikke av veien for å svare supporterne som er mest aggressive og ufine mot ham i full offentlighet. Foto: Philip Brown, Reuters/ScanpixVis mer

Mann fikk sparken etter rasisme mot Louis Saha

Misbrukte kollegaens Twitter-konto.


(Dagbladet): 4. januar fikk Everton-spissen Louis Saha slengt følgende melding mot seg via Twitter: «go back to France ya fuckin nigger».

I stedet for å forbigå dumheten i stillhet, valgte Saha å gjengi det sure gulpet på sin egen profil på mikrobloggtjenesten. Han ba brukeren, som er Everton-supporter, om å slutte å identifisere seg med klubben og kalte ham en skam.

Siden ble mannen bak profilen, som ikke lenger eksisterer på Twitter, sporet opp. Ifølge Daily Mirror gikk Everton gjennom listene over sesongkortinnehaverne sine, og klarte slik å identifisere Callum Gardner som mannen bak profilen.

Deretter ble arbeidsplassen hans kontaktet. Videre etterforskning viste imidlertid at det var en kollega som hadde fått tak i mobiltelefonen til Gardner, og via den gått inn på Twitter og sendt den fornærmende meldingen.

- Fikk sparken Søndag kunne Saha melde at saken var oppklart:

- En etterforskning er gjennomført. Vi kan renvaske @gardner_efc for en rasistisk tweet som ble sendt fra hans konto, men uten hans godkjennelse. Angivelig har fyren som sendte meg den uverdige tweeten blitt suspendert fra jobben sin. Det var ikke @gardner_efc, men kollegaen hans, skrev Saha på profilen sin.

Ifølge Daily Mirror har mannen som først ble suspendert nå også fått sparken. Nyhetsbyrået Press Association meldte i går at Everton bekreftet at politiet var gjort oppmerksom på saken.

Digital nabokjerring Saha er daglig i dialog med leserne sine. I beste «digitale nabokjerring»-stil tar han selv det mørkeste grumset på ordet og svarer med glimt i øyet.

Som da en 36-årig Everton-supporter nylig skrev: «u shit bastard get out of are (sic) club», og Saha repliserte:

- Det skal jeg, slapp av. En vakker dag.

Eller når en annen supporter natt til i dag lirte av seg alle de styggeste ordene han kunne for å fortelle Saha at hans dager var talte, ettersom han ikke ga klubben noe tilbake for pengene de betaler ham.

- Jeg vet det, men det er ingen grunn for å snakke sånn. Forhåpentligvis endrer ting seg veldig snart, svarte Saha og fikk blant annet støttemeldinger fra en Liverpool-supporter.