Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mann for de sTore anledninger

Etter en laber sesong prikket Tore Ruud Hofstad inn VM-formen nok en gang. På dagens sprintstafett jakter han sin femte medalje på seks mesterskapsstarter.

OBERSTDORF (Dagbladet): Gutten er blitt en mester til å stille inn forsikret. I går vant han sin fjerde mesterskapsmedalje på fem starter.

-  Tore er en harding! sier Lars Berger om lagkameraten.

Frode Estil kaller ham «iskald» og Odd-Bjørn Hjelmeset beskriver Tore Ruud Hofstad som «en liten gutt med en stor framtid».

Etter en sesong med sjetteplass som beste resultat i verdenscupen, er Tore Ruud Hofstad igjen i storform til et mesterskap.

-  Det er en god egenskap å ha - å være best når det gjelder, sier Tore.

Og forklarer det med at han klarer å se på mesterskapsrenn som en vanlig konkurranse, og at han ikke blir nervøs før start.

-  I tillegg klarer jeg å prikke inn formen når det er viktigst.

Den er en egenskap Norge kan få god bruk for i mange mesterskap framover.

 STILFULLT: Norges ankermann Tore Ruud Hofstad på vei inn til et suverent stafettgull. I dag går han for en ny medalje i stafettsprinten. Foto: Jan Pitman/Scanpix
STILFULLT: Norges ankermann Tore Ruud Hofstad på vei inn til et suverent stafettgull. I dag går han for en ny medalje i stafettsprinten. Foto: Jan Pitman/Scanpix Vis mer

-  Må være smart

Thomas Alsgaard var Norges faste ankermann i nesten ti år, fram til han la opp etter 2003-sesongen - med VM-gull på stafetten som et av sesongens høydepunkt.

På den stafetten gikk Tore Ruud Hofstad tredjeetappen. I går viste 25-åringen at han har det som skal til for å bli Alsgaards arvtaker.

-  På den siste etappen trenger du ikke nødvendigvis være den raskeste løperen, men du må være den smarteste. Tore har det som skal til oppe i hodet, sier trener Krister Sørgård.

Lære hos Alsgaard

-  Han klarer å skyve bort alt oppstyret rundt, og gjøre de riktige valgene underveis. Han er også veldig god på ski. Og 10 kilometer fri er den ideelle distansen for Tore.

Med andre ord: Tore Ruud Hofstad er som skapt for å avslutte en stafett.

For å gjøre Ruud Hofstad klar til oppgaven som ankermann, har Sørgård latt 25-åringen «gå i lære» hos Alsgaard.

-  Han hadde seks økter med Thomas i sommer, og fikk noen gode råd, forklarer landslagstreneren.

Ruud Hofstad sjøl nedtoner imidlertid betydningen av treningene med den pensjonerte skikongen.

-  Jeg fikk ikke så mye hjelp som folk tror, og Thomas må ikke få altfor mye ære for min utvikling, sier han til Dagbladet.

-  Jeg lærte litt, men det er begrenset hvor mye noen økter kan gi. Det er jeg som går, og du vinner ikke VM-gull bare ved å ha en rådgiver hjemme i Norge.

Komfortabel

I går gikk Tore ut på sin etappe med et par sekunders forsprang på russiske Nikolaj Boltsjakov.

-  Det var ikke store forspranget, men jeg skjønte at han måtte bruke mye krefter på å ta meg igjen, for jeg hørte at det peip i russeren da han nærmet seg.

Ruud Hofstad rykket til slutt fra Boltsjakov, og vant med komfortabel margin.

Ny gullsjanse

Og sjøl om han aller helst ønsker seg et individuelt gull, synes han det var stort å gå over målstreken i går med det norske flagget i den ene hånda.

-  Det er en drøm å kunne gå inn på stadion med så mange folk på tribunen. Det er ikke ofte man får oppleve noe sånt, sier Tore om gårsdagens utklassing.

Med bronsemedalje på 15 fri sist torsdag og stafettgull i går kan han bli den store VM-kongen med suksess på dagens sprintstafett. Den går han sammen med en annen mesterskapsekspert: Tor Arne Hetland.