Mann for noe nytt

Dette dreier seg ikke om et tilfeldig nakenstunt.

ÅPNER KLUBBEN I MITT HJERTE-KAMPANJEN: For Øystein Pettersen har det alltid vært naturlig både å passe egen form og ta et tak for langrennsløperne rundt seg. Sånn har han unngått å forsvinne inn i toppidrettsbobla der alt dreier seg om meg og mitt, skriver Esten O. Sæther. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
ÅPNER KLUBBEN I MITT HJERTE-KAMPANJEN: For Øystein Pettersen har det alltid vært naturlig både å passe egen form og ta et tak for langrennsløperne rundt seg. Sånn har han unngått å forsvinne inn i toppidrettsbobla der alt dreier seg om meg og mitt, skriver Esten O. Sæther. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Stem på din klubb her eller i boksen nederst i saken!

OM ØYSTEIN PETTERSEN hadde forblitt «den derre langrennsløperen» som løp naken langs kaikanten nede i Düsseldorf, hadde han bare blitt en gimmick. Tida etterpå viste at han har kvaliteter til mye annet, men innfallene skal han uansett ta vare på. De er i ferd med å forandre mer enn nasjonalidretten.

For Øystein er blitt frontfiguren for fornyelsen av norsk klubbidrett samtidig, som han har tatt vare på noen av de beste verdiene. Det gjør en selverklært røver fra Groruddalen til en av de mest spennende idrettsidolene.

PÅ BARE noen år har norsk langrenn fått et helt nytt image. Nå er dette blitt en sport for de kule både blant eliten og mosjonistene.

Slike trender skal ikke bare få passere uten noen kritiske blikk. Mye av den siste mosjonsboomen innen utholdenhetsidrett er for eksempel blitt en egotripp uten særlig bra effekt hverken på egen helse eller omgivelsene. På samme vis går det an å sette spørsmålstegn ved omformingen av langrenn fra skogsaktivitet til stadionshow, men Øystein Pettersen har gitt noen ok svar på dette også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer