Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mann i 30-årene pågrepet i kampfiksingssaken

Politiet: - Betalte fotballspillere med sekssifret oddsgevinst.

(Dagbladet):  En mann i 30-årene bosatt i Oslo-distriktet ble i formiddag pågrepet og siktet i den såkalte kampfiksingssaken der 2. divisjonsklubbene Follo og Østsiden tapte på «mistenkelig» måte i sommer.

- Mannen er ikke fotballspiller selv, men vi har mistanke om at mannen har betalt ut penger av en stor gevinst på de to kampene hos Norsk Tipping til de fire spillerne som allerede er mistenkt eller siktet i saken, sier politiadvokat Ragnvald Brekke i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Han vil ikke opplyse hvor mye politiet mener de fire fotballspillerne har fått for «jobben» eller hvor mye den nye siktede i saken tjente på å spille oddskombinasjonen Østsiden og Frigg til over 5 ganger innsatsen.

Men sentrale kilder Dagbladet har snakket med har hevdet at spillerne fikk utbetalt pengene få dager etterpå. Det skal ha blitt arrangert et møte der enkelte av de siktede var til stede. Minst to av de siktede skal ha fått opp til 100 000 kroner. En tredje skal ha vært lovet 70 000 kroner, men kun fått 30 000 kroner.

Sekssifret gevinst - Det dreier seg om et betydelig sekssifret beløp i spillegevinst, bekrefter Brekke på Dagbladets spørsmål.

Han opplyser at tippekommisjonæren i 50-årene som tidligere er siktet i kjølvannet av at kampfiksingen ble rullet opp, ikke har noe med den siste utvidelsen av saken.

Det var i en pressemelding i ettermiddag at Oslo politidistrikt, ved finans- og miljøkrimseksjonen, opplyste at en ny person er pågrepet og siktet for medvirkning til grov korrupsjon og grovt bedrageri overfor Norsk Tipping.

- Personen som er pågrepet kan med skjellig grunn mistenkes for å ha bidratt til å betale de aktuelle mistenkte/siktede fotballspillerne i saken for kampfiksingen, skriver Oslopolitiet i pressemeldingen.

Kampene som mistenkes for å ha blitt fikset er da Asker Fotballklubb og Follo Fotballklubb tapte hver sin kamp 24. juni i år: Asker kollapset totalt i 2. omgang og tapte 1-7 mot Frigg, mens Follos 3-0-ledelse etter drøye 60 minutter ble snudd til 3-4-tap mot slutten.

- Betalingen til fotballspillerne stammer sannsynligvis fra personens eget oddsspill på kampene hvor han mottok et større gevinstbeløp, skriver politiet i pressemeldinga. 

Ragnvald Brekke sier til Dagbladet at de har ransaket hjemmet til den siste siktede.

- Det er ting vi holder på med nå. Hva vi finner kan jeg ikke kommentere, sier han.

Oddsspillet anses som grovt bedrageri overfor Norsk Tipping.  

Politiet utelukker ikke at det vil skje nye pågripelser i nær framtid.

- De aktuelle tidligere siktede eller mistenkte fotballspillerne vil snarlig innkalles til nye avhør.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media