MARKERING:  Blomster, skjerf og supporterutstyr er lagt ned til minne for den døde 43-åringen. Foto: Reuters / NTB Scanpix.
MARKERING: Blomster, skjerf og supporterutstyr er lagt ned til minne for den døde 43-åringen. Foto: Reuters / NTB Scanpix.Vis mer

Mann pågrepet etter supporterdrap

Meldte seg selv for politiet.

(Dagbladet): - Han sa hvem han var, hva han hadde gjort og hva det gjaldt - så ble han pågrepet, sier Kenneth Andersson i Helsingborg-politiet til svenske Expressen.

Den 28 år gamle mannen meldte seg selv inn til politiet like før midnatt.

Mannen er mistenkt for drapet, men har ikke vært inne til avhør ennå.

- Det var allerede informasjon fra vår etterforskning som pekte mot ham. Nå vil vi holde en innledende høring og deretter få påtalemyndigheten til å ta stilling til en arrestasjon, sier Andersson.

Slått med flaske Det var en 43 år gammel mannlig tilhenger av den svenske fotballklubben Djurgården som døde etter at han ble utsatt for vold før toppseriekampen mellom Helsingborg og Djurgården forrige søndag.

Firebarnsfaren skal ha gått sammen med to andre da han ble angrepet. Gjerningsmannen skal ha slått avdøde med en flaske.

Slaget - og fallet - skal ha påført 43-åringen så store skader at han døde, ifølge Expressen.

Rystet Drapet har preget Fotball-Sverige. Flere fotballprofiler har uttrykt sorg etter tragedien.

Før kampen mellom AIK og IFK Göteborg i kveld (0-2) var det markeringer, og store bannere på tribunen som viste supportere som tok avstand fra vold.

Det svenske politiet mener supporterdrapet i Helsingborg er et resultat av en trist utvikling over lengre tid.