Mann pågrepet for rasisme

Én mann er pågrepet etter en rasistisk episode rettet mot Manchester United-spiller Fred i lørdagens derby mot Manchester City.

HETSET: Fred ble hetset av City-supportere da han skulle ta corner i gårsdagens byderby. Foto: Mike Egerton / PA via AP / NTB Scanpix
HETSET: Fred ble hetset av City-supportere da han skulle ta corner i gårsdagens byderby. Foto: Mike Egerton / PA via AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

United-manager Ole Gunnar Solskjær vant lørdag borte mot byrival City (2-1), men en trist del av lokaloppgjøret var da en tilskuer angivelig skal ha laget apelyder mot Uniteds brasilianske midtbanespiller Fred. Også lagkamerat Jesse Lingard mener seg utsatt for rasisme under kampen.

Søndag melder Sky News at én person er pågrepet etter episoden mot Fred.

City var raske til å fordømme hendelsen, som også er fanget på en video som sirkulerer på sosiale medier. Klubben opplyser at de samarbeidet med politiet om å identifisere supporteren, samt dem som kastet flasker og andre gjenstander på United-spilleren.

- Klubben har en nulltoleranse på alle former for diskriminering. Alle som blir funnet skyldige i rasistiske ytringer vil bli utestengt fra klubben på livstid, skriver Manchester City i en melding.

Naturligvis har også United reagert sterk på episodene, og dersom det er opp til Solskjær bør ikke de skyldige noensinne få komme inn på en fotballarena igjen.

Marcus Rashford og Anthony Martial scoret Uniteds mål, mens Nicolás Otamendi satte inn hjemmelagets trøstemål.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer