ROBBET: Viking-spillerene Makthar Thioune og Osita Chikere ble frastjålet blant annet PCer og andre verdisaker under et treningsopphold i Cape Town.
Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix
ROBBET: Viking-spillerene Makthar Thioune og Osita Chikere ble frastjålet blant annet PCer og andre verdisaker under et treningsopphold i Cape Town. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpixVis mer

Mann utga seg for å være Thioune og brøt seg inn på rommet til Viking-duo

- Tingene lå slengt rundt.

(Dagbladet): Viking-spillerne Makthar Thioune og Osita Chikere ble frastjålet flere eiendeler i Cape Town, der laget for tiden er på treningsleir. Det melder Stavanger Aftenblad.

En mann som hadde oppholdt seg i resepsjonen på hotellet i flere dager, hadde utgitt seg for å være Thioune overfor resepsjonisten. Han hadde fått nøkkelkortet til rommet, noe som gjorde at tyvene kunne forsyne seg av det de fant mens Viking trente.

- De hadde tatt alle de dyreste tingene. PC, Mac, iPad, belter, klær og sko. Jeg så med en gang at noen hadde vært der inne. Tingene lå slengt rundt og vi fant fort ut at mye var borte, sier Thioune til Aftenbladet.

Det var overvåkingsbilder fra resepsjonen som kunne avsløre synderen.

Viking-spillerne hadde på forhånd gått gjennom sikkerhetsrutiner, men kriminaliteten i Sør-Afrika er et problem. Det er ikke første gang Thioune har opplevd noe lignende.

- Jeg visste at Sør-Afrika var et land der du måtte passe ekstra godt på deg selv og verdisakene dine. Da jeg var her med det senegalesiske landslaget i 2012, skjedde akkurat det samme som nå. Også da utga noen seg for å være spillere i hotellresepsjonen. De fikk nøkkelkortene og rundstjal flere av lagkameratene mine. Det er selvfølgelig synd å miste ting en eier, men hotellet sier de skal erstatte alt, og jeg har fått nytt treningstøy. Nå vil jeg bare konsentrere meg om å spille god fotball videre, sier Thioune til Aftenbladet.