Skadekrise for Manchester United

Mannefall for Solskjær

Ole Gunnar Solskjær har ti spillere på skadelista før morgendagens kamp mot Crystal Palace.

I TRØBBEL: Ole Gunnar Solskjær mistet fire spillere til skader i 0-0-kampen mot Liverpool. Marcus Rashford ble på banen, men er usikker før onsdagens kamp mot Crystal Palace. Foto: Simon Peach / PA Wire / NTB Scanpix.
I TRØBBEL: Ole Gunnar Solskjær mistet fire spillere til skader i 0-0-kampen mot Liverpool. Marcus Rashford ble på banen, men er usikker før onsdagens kamp mot Crystal Palace. Foto: Simon Peach / PA Wire / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): - Alderen er ikke problemet. Det er formen.

Nordmannen sørget for tidenes beste Premier League-start etter ti kamper, da hans Manchester United spilte 0-0 mot Liverpool på Old Trafford søndag.

Ingen andre trenere har noen gang tatt 26 poeng på sine første ti kamper. Tidligere Chelsea-trener Guus Hiddink hadde rekorden med 25 poeng.

Det ene poenget mot Liverpool kan derimot koste dyrt. Ikke mindre enn fire spillere skadet seg i løpet av kampen. Alle byttene ble gjort i første omgang.

- Jeg har aldri sett liknende, sa Solskjær etter kampen.

Nordmannen, som fyller 46 år i dag, kunne nok ønske at han hadde en tjue år yngre versjon av seg selv på benken, med hele ti spillere på skadelista før onsdagens bortekamp mot Crystal Palace.

- Vi har ikke hatt en ordentlig treningsøkt ennå. Det er ikke mye positivt å melde om, sa Solskjær på dagens pressekonferanse før kampen.

Tar ingen risiko

Ander Herrera, Juan Mata og Jesse Lingard plukket alle opp muskelskader mot Liverpool i første omgang.

Lingard, som akkurat hadde kommet tilbake fra skade, kom inn for Mata, men måtte byttes ut bare tjue minutter seinere.

I tillegg pådro Marcus Rashford seg en ankelskade i åpningsminuttene som han måtte spille med hele kampen.

- Matteo Darmian trente her forleden, men jeg tror ikke han blir klar fordi han trente i går. Marcos Rojo har trent, så forhåpentligvis blir han involvert. Vi avventer fortsatt å se hvordan Rashy responderer på behandlingen av ankelen hans. Det er for tidlig å tenke på muskelskadene. Det er ganske mange ute.

Rett før kampen mot Liverpool ble det også meldt at Nemanja Matic var skadet. Phil Jones har slitt med sykdom, mens United-kaptein Antonio Valencia har pådratt seg en ny leggskade.

Solskjær åpnet tidligere denne uka for at Anthony Martial kunne spille mot Liverpool etter skaden han på pådro seg i 2-0-tapet mot PSG i Champions League.

Franskmannen var derimot ikke med i troppen mot rivalen, og han kommer heller ikke til å bli involvert mot Crystal Palace.

- Vi kan ikke risikere det, kanskje mot Southampton, men vi kommer ikke til å risikere en spiller for tidlig igjen. I etterkant kan man kanskje si at Jesse var for ivrig. Alt stemte på trening, men det var kanskje et par dager for tidlig. Men igjen: det var mot Liverpool, han var desperat etter å være en del av det.

Satser på Lukaku og Sanchez

Dermed blir det trolig Romelu Lukaku og Alexis Sánchez på topp på onsdag.

Solskjær håper de to stjernene endelig kan leve opp til potensialet deres.

- Ryktet er er en ting, men potensialet er høyt. Jeg er sikker på, siden de to er gode kamerater, at de kan finne tonen sammen. Dette kan være muligheten for oss til å gi de sjansen til å finne formen og oss hodepine når alle blir friske, sier Solskjær.

Lukaku fikk mye defensivt ansvar mot Liverpool ettersom Rashford sleit med en skade i store deler av kampen.

- «Rom» skapte to store sjanser mot Liverpool. Det var en annen posisjon for han, men Rashys skade gjorde at vi måtte la han stå der oppe og løpe i bakrom. Han kunne ikke gjøre mye defensivt arbeid. Romelus holdning og arbeidskraft, har vært fantastisk. Forhåpentligvis stepper de opp.

Gir ungdommen sjansen

Tenåringstrioen James Garner (17), Tahith Chong (19) og Angel Gomes (18) kommer alle til å bli med på reisen til London.

Den lovende spissen Mason Greenwood (17) hadde nok også blitt med hvis ikke det var for at også han sliter med en skade.

- De er klare. Det er vanskelig når du kommer på som forsvarer, men som angriper kan du bare gå ut og uttrykke deg, det er sjansen din. De kan vinne kampen for deg, det er ikke de som taper den, sier Solskjær.

  • Crystal Palace - Manchester United blir ikke direktesendt på norsk tv, men du kan følge den i Dagbladets fotballstudio. Kampstart onsdag klokka 21.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer