Mannefall i første omgang

To nordmenn blant de som kjørte ut, østerriksk ledelse.

(Dagbladet.no:) Hans Petter Buraas hadde forhåpninger om medalje i OL-slalåmen, men sin vane tro kjørte gullvinneren fra 1998 ut. Det har han gjort i hvert eneste mesterskap siden triumfen i Nagano.

Og det var han ikke alene om å gjøre i første omgang. En etter en snublet favorittene ut av slalåmløypa.

Jean-Pierre Vidal startet ikke, og Giorgio Rocca hektet i en port. Dermed ble finske Kalle Palander førstemann i mål fra startnummer tre.

Det holdt til andreplass etter første omgang, bare ett fattig hundredel bak Benjamin Raich fra Østerrike.

De to kamphanene i teten kunne se et mannefall av en annen verden utfolde seg utover i omgangen.Bode Miller, Hans Petter Buraas, Alois Vogl, Ted Ligety, Markus Larsson, Mario Matt, Stephane Tissot og Lars Myhre.

Alle disse og mange fler står med Did Not Finish bak navnet sitt på resultatlista etter første omgang.

Lite norsk håp

Den eneste nordmannen som klarte å passere alle portene uten å hekte eller gli ut på innerski, var Aksel Lund Svindal.

TRE AV FIRE ITALIENERE UTE: Hjemmefavoritten Giorgio Rocca hektet ut av slalåmløypa på startnummer 2. Det samme gjorde 11 av de 35 første løperne. Foto: EPA/Scanpix
TRE AV FIRE ITALIENERE UTE: Hjemmefavoritten Giorgio Rocca hektet ut av slalåmløypa på startnummer 2. Det samme gjorde 11 av de 35 første løperne. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Han kjørte bra på toppen og passerte den samme porten hvor både Buraas og Myhre kjørte ut, i god fart.

Men mot slutten tapte nordmannen terreng til de beste, og på den rekordjevne og navnefattige lista over de som kom seg til mål, ligger Aksel på 21.plass.

Han må ta igjen ett sekund og seksti hundredeler på ledelsen. Det skal skje mirakler med Lund Svindals slalåmform i pausen om det skal bli en realitet, og med åtte mann innenfor ett sekund i teten, lukter det ikke pallplass heller.


Vi følger andre omgang i slalåmkonkurransen direkte fra klokka 18.30.