Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fem norske stjerner bryter Tour de Ski

Mannefall i Tour de Ski: Fem nordmenn reiser hjem

Sindre Bjørnestad Skar og Maiken Caspersen Falla var begge på pallen i dag, men reiser nå hjem fra Tour de Ski. Det samme gjør Finn-Hågen Krogh, Silje Øyre Slind og Tiril Udnes Weng, samt svenske Calle Halfvarsson.

HJEM: Finn-Hågen Krogh bryter Tour de Ski og reiser hjem til Norge for å forberede seg til NM og kommende renn. Det samme gjør fire andre norske langrennsløpere. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HJEM: Finn-Hågen Krogh bryter Tour de Ski og reiser hjem til Norge for å forberede seg til NM og kommende renn. Det samme gjør fire andre norske langrennsløpere. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OBERSTDORF (Dagbladet): Feltet i Tour de Ski blir stadig tynnere. I tillegg til at Marit Bjørgen, Ragnhild Haga og Johannes Høsflot Klæbo - samt svenske Charlotte Kalla og Stina Nilsson - takket nei til deltakelse i forkant av konkurransen, brøt Astrid Uhrenholdt Jacobsen touren for noen dager siden.

Nå reiser ytterligere fem nordmenn hjem fra Tour de Ski: Maiken Caspersen Falla, Silje Øyre Slind, Tiril Udnes Weng, Sindre Bjørnestad Skar og Finn-Hågen Krogh gikk alle i dag sitt siste renn i årets utgave.

Øyre Slind sliter med sår hals, mens Udnes Weng reiser hjem for å ta vare på luftveiene. Krogh og Skar avbryter Tour de Ski for å forberede seg til nye og viktige skirenn inn mot OL i Pyeongchang.

Skar og Falla kapret hver sin 2. plass på dagens fellesstart i Oberstdorf, mens også Krogh fikk en opptur med sin 7. plass.

- Nå drar jeg hjem til Norge og prøver å forberede meg til en viktig NM-sprint i neste uke, sier Sindre Bjørnestad Skar til Dagbladet.

Begrunnelsen

Skar hadde håpet å gå seg inn i OL-diskusjonen på klassisk sprint i Oberstdorf i går, men den ble som kjent avlyst. Nå er det NM-sprinten på Gåsbu neste torsdag som er hans siste OL-sjanse.

- Hvis jeg skal komme meg til OL på den øvelsen. så tror jeg nok jeg må være på pallen i NM. Da får jeg prøve på det, sier Skar.

Bæringen var kvalifisert til Tour de Ski som leder av Skandinavisk cup, og hadde derfor en personlig friplass i Touren.

Han har ingen betenkeligheter med å reise hjem nå, selv etter dagens andreplass på femtenkilometeren.

- Jeg ligger så håpløst an i sammendraget. Jeg hadde tre møkkadager i Lenzerheide, og det er det som er frustrerende. Jeg har følt i hele vinter at formen har vært god, sier han til Dagbladet.

Halfvarsson bryter

Også Calle Halfvarsson avbryter denne sesongens utgave av Tour de Ski. Svensken har fått mageproblemer igjen og reiser hjem for å utrede hva det er.

- Calle reiser hjem for å utrede hva som ligger bak mageproblemene. Han vil ta det rolig for å komme seg ordentlig, opplyser det svenske skiforbundet i en pressemelding.

Halfvarsson slet med sykdom også i forkant av touren og uttrykte til Expressen at han var usikker på om han var i god nok form til å prestere jevnt godt nok i denne utgaven av Tour de Ski.

Det klarte han ikke. I dag endte svensken helt nede på 54. plass. Dermed er det først og fremst Marcus Hellner som kan redde Sveriges ære i touren i fraværene til Kalla, Nilsson og nå Halfvarsson.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!