NRK RIBBET FOR TIPPELIGAEN: Rosenborg og Markus Henriksen må spille opp til dans andre steder enn på NRK neste sesong. Statskanalen har solgt sine rettigheter til TV Norges nysatsing MAX. 
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
NRK RIBBET FOR TIPPELIGAEN: Rosenborg og Markus Henriksen må spille opp til dans andre steder enn på NRK neste sesong. Statskanalen har solgt sine rettigheter til TV Norges nysatsing MAX. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer

Mannekanalen MAX overtar Tippeligaen fra NRK

- Vår plan var feilslått, innrømmer statskanalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tidligere i år så NRK seg nødt til å gi slipp på Fotball-VM av økonomiske årsaker.

Nå selger de seg også ut av Tippeligaen.

VG melder i dag at TVNorges nye «mannekanal», MAX, overtar rettighetene til å vise én tippeligakamp i hver runde de kommende to sesongene - til sammen 60 kamper.

Det som til nå har vært en lørdagskamp med start klokka 17 kan nå bli en fredagskamp med kampstart på kvelden.

- Med denne fotballavtalen får vi en drømmestart for MAX. VI skal servere norsk toppfotball ukentlig de neste to årene, og det gjør MAX til en viktig kanal. Dette er rett og slett litt stort for en liten gutt som MAX, sier TVNorge-direktør Harald Strømme i en pressemelding.

Seerne raste
NRK begrunner sin avgjørelse med at de ikke fikk brukt rettighetene slik de ønsket, fordi lisensbetalerne ikke godtok at lørdagskampen ble sendt i «prime time» på kvelden, i stedet for underholdningsprogrammer. Da statskanalen forsøkte seg i første serierunde mellom Stabæk og Lillestrøm i 2009, en kamp som endte 1-1, ble det ramaskrik og sviktende seertall.

- Vår plan var feilslått, innrømmer sportsredaktør Rune Haug til VG.

Framover blir det bare 1. divisjonsfotball og cupfotball på NRK. Lørdagskampen skal ha kostet opp mot 50 millioner kroner årlig.

- En stor seier
MAX - som ikke er noen betalingskanal - har ikke den samme dekningsgraden som NRK. Hittil har de inngått distrubusjonsavtaler med Canal Digital, Riks TV og Altibox, mens Get mangler. De sender også landskampen mot Irland i kveld.

T Norge-direktør Strømme opplyser at kanalen for øyeblikket har en dekningsgrad på 62 prosent.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer