Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arne Utvik og Avaldsnes

Mannen bak Avaldsnes' suksess. Og her er klubbens hårete mål

- Målet er en Champions League-finale i 2020, sier Arne Utvik.

INVOLVERT: Eiendomsinvester Arne Utvik har vært tilstede i Avaldsnes i mange år, både som sportslig leder og i styret. Foto med tillatelse fra A. Utvik
INVOLVERT: Eiendomsinvester Arne Utvik har vært tilstede i Avaldsnes i mange år, både som sportslig leder og i styret. Foto med tillatelse fra A. Utvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag møtes Lillestrøm og Avaldnes til det som har blitt et rivaloppgjør i Toppserien.

LSK Kvinner har dominert norsk kvinnefotball fullstendig de siste åra med både serie- og cupgull i 2016, 2015 og 2014. Men bak kommer Avaldsnes - laget fra det lille tettstedet ved havet på Vestlandet.

Avaldsnes har nå i flere år kjempet helt i toppen i norsk fotball. Nå ser de enda lengre fram. Det kommer vi tilbake til. Uansett: Bak suksessen står Arne Utvik - mannen som har brukt både tid og penger på å gjøre Avaldsnes til et topplag.

- Det er uten tvil klubben i mitt hjerte. Det startet vel med at jeg så hvor enkelt det kunne være å nå toppen i kvinnefotball. Det er egentlig «småpenger» som må til for å være i toppen i Norge, sier Utvik til Dagbladet.

Det hårete målet

Utvik er eiendomsinvestor, og har i tillegg i lengre tid vært involvert i Avaldsnes som sportslig leder og i styret. Etter at han egentlig la det til side i fjor, gjorde han denne våren comeback i styret.

- Jeg var vel kanskje en av dem om så at 2017 var muligheten til å vinne noe. Også kjenner jeg til hva det koster av tid og økonomiske ressurser for å få til nettopp det. Vi fikk med noen topper både fra politikk, markedskommunikasjon og markedsføring - og det har blitt et styre som kunne gått inn i de fleste toppklubber i Norge, sier Utvik.

I oktober i fjor fikk laget sin Champions League-debut. Eiendomsinvestoren har store forventninger for laget i framtiden - og et mål han kaller «noe hårete» er å vinne Champions League i 2020.

- Det er et veldig hårete mål. Men vi sikter mot stjernene, og å kunne hevde seg i den absolutte toppen internasjonalt. Virkeligheten er jo at det er pengene som styrer 70-80 prosent her. Vi begynner å få noen store konserner til å innse hvor bra kvinnefotball egentlig er, og hvor store prestasjonene til Avaldsnes er - ei lita øy ute i havet. Det er jo nesten noe romantisk over det, sier Utvik.

VIKTIG: Elise Thorsnes er en av Avaldsnes' viktigste spillere og største profiler. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VIKTIG: Elise Thorsnes er en av Avaldsnes' viktigste spillere og største profiler. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Trenger å slå Lillestrøm

Da må altså også Lillestrøm - kvinnefotballens suverene ener de siste årene - vippes av tronen. Og det har Avaldsnes alle muligheter til å gjøre. Allerede førstkommende søndag.

- Forventningene er fremdeles å ta to gull (i liga og cupen). Kampen på søndag blir virkelig et toppmøte. Målet er selvfølgelig å vippe Lillestrøm ned fra tronen. Kampen på søndag ser jeg som en 50/50-kamp, sier Utvik.

Han har ikke bestemt seg for hvor lenge han vil være en del av styret i klubben, men:

- Det gjenstår å se, men det avhenger hvordan denne sesongen går. Seierne mot Lillestrøm er veldig viktige. Vi har ikke tapt serien om vi taper mot Lillestrøm, men det gjør noe med laget om de endelig skulle klare det. Det skaper selvtillit ikke bare for spillerne, men også i hele organisasjonen og i nærmiljøet, sier Utvik.

Helgas kamper i Toppserien:

Lørdag: Kolbotn – Røa 15.00 (db.no), Sandviken – Klepp 16.00 (db.no).

Søndag: Trondheims-Ørn – Medkila 13.00 (db.no), Avaldsnes – LSK Kvinner 15.00 (NRK).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!