SYMBOLER: Tatoveringsartisten bak Lionel Messis nye heldekkende tatovering forteller hva de ulike delene av tatoveringen symboliserer. Foto: NTB Scanpix
SYMBOLER: Tatoveringsartisten bak Lionel Messis nye heldekkende tatovering forteller hva de ulike delene av tatoveringen symboliserer. Foto: NTB ScanpixVis mer

Mannen bak Messis nye tatovering avslører historien bak verket

- Var svært klar på hva han ønsket.

(Dagbladet): Mange ble nok overrasket da Barcelona-stjernen Lionel Messi viste fram sin nye tatovering tidligere denne måneden.

Det var før det publisert bilder på sosiale medier som viste at fotballspilleren jobbet på en ny tatovering - men at den dekker hele den høyre armen ble ikke avslørt før 27-åringen stilte i kortermet drakt.

Reaksjonene lot selvfølgelig ikke vente på seg, og fansen mente blant annet at en sånn type sleeve-tatovering krasjer med Barca-spillerens image.

Symboliserer Barcelona Men muligens vil enkelte fans heller seg på det som en fin hyllest etter å ha hørt hva den heldekkende tatoveringen inneholder - og betydningen bak.

Mannen bak verket, tatoveringsartisten Roberto Lopez, forteller ifølge spanske Mundo Deportivo at Messi var svært klar på hva han ønsket i tatoveringen.

FOR BARCELONA: Rosettvinduet fra Sagrada Familia har havnet på Messis albue - som et symbol på hans kjærlighet til Barcelona. Foto: NTB Scanpix
FOR BARCELONA: Rosettvinduet fra Sagrada Familia har havnet på Messis albue - som et symbol på hans kjærlighet til Barcelona. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ved albuen er det bilde av rosettvinduet fra Sagrada Familia. Han var veldig tydelig på hva han ville ha, forteller tatoveringsartisten.

Sagrada Familia er i dag en av Barcelonas fremste kjennetegn. Bygningen av basilikaen ble påbegynt av Antoni Gaudí i 1882, og er planlagt ferdig i 2026.

- Barcelona er Messis plass i verden. Byen er livet hans, go det demonstrerer han med denne tatoveringen. Han kan spille hvor han vil, men han kommer til å bli her, for han elsker Barcelona, sier Roberto Lopez videre. 

For fødestedet Tatoveringsartisten forteller at klokka som er synlig på Messis arm forestiller den tiden 27-åringen har tilbragt i Barcelona. Lotusblomstene, som gror på de mest uventede plasser, symboliserer argentinerens talent.

Tatoveringen inneholder også et kart over Sør-Amerika og et rosenkrans-smykke - som symboliserer den argentinske byen Rosario - hvor Messi ble født og vokste opp.

SØNNEN: Sønnen Thiagos navn og håndtrykk er forevighet på Messis venstre bein - kanskje det andre beinet er forbeholdt babyen som er på vei? Foto: NTB Scanpix
SØNNEN: Sønnen Thiagos navn og håndtrykk er forevighet på Messis venstre bein - kanskje det andre beinet er forbeholdt babyen som er på vei? Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tatoveringseksperten selv, har tidligere fått Lionel Messi til å tatovere et 10-tall på undersiden av håndleddet - som en eksklusivt minne om spilleren som har vunnet gullballen fire ganger.

Det nye heldekkende verket er absolutt ikke den første tatoveringen til Messi. Fra før har han tatovert håndtrykkene og navnet til sønnen Thiago på venstreleggen, samt en fotball på forsiden.

I april avslørte Messi at han og kjæresten Antonella Rocuzzo venter deres andre barn - dermed vil det sannsynligvis dukke opp flere tatoveringer på 27-åringens kropp med tiden.