Mannen bak spøkelses- goalen forsto ikke at ballen havnet i mål

- Dette er tøft å takle.

Leverkusen-spissen Stefan Kiessling går til motmæle etter den såkalte «spøkelsesscoringen» mot Hoffenheim fredag.

Han har måttet tåle massiv kritikk Han forklarer det hele med at han ikke skjønte at ballen kunne havne i målet gjennom nettveggen.

- For meg er det viktigste at 30.000 mennesker på stadion ikke skjønte hva som skjedde, og at jeg var én av dem, sa Kiessling til TV-stasjonen Bayer 04 tirsdag.

Det var 22 minutter før slutt i fredagens kamp at den bisarre situasjonen oppsto. Kiesslings heading gikk i nettveggen, men ballen snek seg inn gjennom et hull i nettet. Dommeren, som sto perfekt plassert, godkjente til de flestes forundring målet.

Slår tilbake Målet ga Leverkusen en 2-0-ledelse, og kampen endte til slutt 2-1.

- Kritikken mot meg de siste dagene har vært tøff å takle fordi alle beskylder meg for at jeg skulle sett at ballen gikk i nettveggen. Folk vet at hvis det var tilfelle så hadde jeg sagt at det var et hull i nettveggen, sa Kiessling.

Tysk Bundesliga har ikke tatt i bruk noen mållinjeteknologi, som ifølge en FIFA-delegat ville ha avslørt det hele og ført til at dommeren ikke kunne godkjent scoringen.

Avgjørelse mandag Hoffenheim har sendt saken videre og håper at kampen enten vil bli spilt på nytt eller at man møtes og avslutter kampen med 22 minutter igjen på klokka og 1-0 på måltavla.

Ifølge det tyske fotballforbundet (DFB) vil det bli tatt en avgjørelse i saken mandag. Forutsetningen er at Hans E. Lorenz blir valgt til leder for DFBs domsutvalg under det tyske fotballtinget i Nürnberg torsdag og fredag.

(NTB)

EN SLAGS JUBEL: Målscorer Stefan Kiessling (nest t.v.) feirer målet som aldri skulle vært godkjent mot Hoffenheim fredag kveld. Foto: AFP / DANIEL ROLAND / NTB Scanpix
EN SLAGS JUBEL: Målscorer Stefan Kiessling (nest t.v.) feirer målet som aldri skulle vært godkjent mot Hoffenheim fredag kveld. Foto: AFP / DANIEL ROLAND / NTB Scanpix Vis mer