Mannen bak stjernebokseren Lennox Lewis skifter kjønn

- Litt sjokkerende, sier Ole Klemetsen om sin tidligere manager.

SKIFTER KJØNN: Mannen bak Lennox Lewis, Frank Maloney (til høyre) skal skfte kjønn - og lever nå som en kvinne og kaller seg Kellie. Foto: AP Photo / Kevork Djansezian / NTB Scanpix
SKIFTER KJØNN: Mannen bak Lennox Lewis, Frank Maloney (til høyre) skal skfte kjønn - og lever nå som en kvinne og kaller seg Kellie. Foto: AP Photo / Kevork Djansezian / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den britiske boksepromotoren Frank Maloney (61) er mannen som hjalp Lennox Lewis til verdensmestertittelen.

Han begynte som boksepromotor for 30 år siden, men i oktober i fjor annonserte han at han ga seg.

Han begrunnet valget med at han ikke lenger hadde de samme følelsene for boksing.

Nå står han fram i britiske The Mirror, og forteller at han egentlig ga seg for å forberede seg på noen endringer i livet.

61-åringen skal skifte kjønn, og nå lever han som kvinne, og kaller seg selv Kellie.

- Jeg ble født i feil kropp, og jeg har alltid visst at jeg har vært dame, sier Kellie i intervjuet med The Mirror.

- Litt sjokkerende De to siste årene har hun tatt hormoner, fått fjernet hår og jobbet med stemmen.

- Det som var feil ved fødselen blir nå korrigert medisinsk. Jeg har en kvinnelig hjerne. Jeg visste at jeg var annerledes fra det minutter jeg kunne begynne å sammenligne meg selv med andre barn. Jeg var ikke født i riktig kropp, og jeg var sjalu på jenter, sier Kellie.

Frank Maloney var også manager for Ole Klemtsen mens han bokset i England. Han sier at han og familien ønsker den tidligere promoteren lykke til med sin nye tilværelse.

- Først og fremst så kjente jeg han så godt i gamle dager at han var en god venn. Jeg må si at det er litt sjokkerende, men om det er en vei han vil gå, så støtter jeg og de andre her hjemme han 100 prosent i det valget, sier Ole Klemetsen til Dagbladet.

Klemetsen sier at han aldri hørte snakk om noe kjønnsskifte mens han samarbeidet med Maloney.

- For det første har jeg aldri hørt noe om det, og at det skulle komme nå i en så høy alder er jo i eldste laget, sier Klemtsen, som understreker at han støtter sin tidligere manager.

Beskyldt for rasisme og homofobi I tillegg til å være mannen bak Lennox Lewis og Ole Klemetsen, var også Maloney en aktiv politiker i det kontroversielle partiet United Kingdom Independence Party (UKIP).

Partiet regnes for et høyreekstremt, populist parti, hvis hovedmål er å trekke Storbritannia ut av EU. Som medlem av UKIP ble Maloney beskyldt for både rasisme og homofobi.

Blant annet skal daværende Frank Maloney ha sagt at han ikke ville drive valgkamp i Camden, fordi det var «for mange homser» der. 

- Jeg synes ikke homser gjør noe særlig for samfunnet. Jeg er ingen homofob, men jeg synes man skal leve et skikkelig, moralsk liv i offentligheten, sa han til BBC den gangen.

OVERRASKET: - . Jeg må si at det er litt sjokkerende, men om det er en vei han vil gå, så støtter jeg og de andre her hjemme han 100 prosent i det valget, sier Ole Klemetsen til Dagbladet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
OVERRASKET: - . Jeg må si at det er litt sjokkerende, men om det er en vei han vil gå, så støtter jeg og de andre her hjemme han 100 prosent i det valget, sier Ole Klemetsen til Dagbladet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer