NFL-spiller Dwight Clark hadde ALS

Mannen bak «The Catch» er død – frykter fotballen gjorde ham syk

Dwight Clark, mannen bak en av de mest kjente touchdownene i amerikansk fotballs historie er død. Clark mistenkte at det var idretten som gjorde ham dødssyk.

SOVNET INN: San Francisco 49ers Dwight Clark, hovedtrener Bill Walsh og quarterback Joe Montana før Super Bowl XIX i 1985. Foto: AP Photo/NTB scanpix
SOVNET INN: San Francisco 49ers Dwight Clark, hovedtrener Bill Walsh og quarterback Joe Montana før Super Bowl XIX i 1985. Foto: AP Photo/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere San Francisco 49ers-storspilleren Dwight Clark døde mandag som følge av sykdommen amyotrofisk lateralsklerose, eller ALS. Clark ble 61 år gammel.

Hans kone Kelly annonserte bortgangen på ektemannens verifiserte Twitterkonto.

– Det er med stor sorg jeg forteller dere at jeg i dag mistet min beste venn og ektemann. Han sovnet inn på fredfullt vis, omringet av mange av menneskene han elsket som mest. Jeg er takknemlig overfor Dwights venner, lagkamerater og 49-ersfans som har seint deres støtte gjennom kampen hans mot ALS, skrev Clark ifølge CNN.

Mistenker at idretten gjorde ham syk

I mars i fjor avslørte Clark at han var diagnostisert med sykdommen ALS, som i tiltakende omfang angriper og bryter ned nerver i hjernen og ryggmargen. Foreløpig finnes det ingen kur for sykdommen.

Da Clark gjorde det kjent at han slet med sykdommen innrømmet han at han var bekymret for at karrieren i amerikansk fotball kan ha ført til at han ble syk.

– Jeg har blitt spurt om amerikansk fotball har spilt en rolle i sykdommen. Det vet jeg ikke sikkert, men jeg mistenker virkelig at det gjorde det. Jeg ønsker å oppmuntre NFLPA (spillerorganisasjonen i NFL, red.anm.) og NFL til å fortsette å jobbe sammen for å gjøre amerikansk fotball trygge, særlig da det kommer til hodeskader, sa Clark ifølge USA Today.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer