SERVITØRKONGEN:  Juan Cuadrado har vært nest sist på ballen ved fire av fem VM-scoringer for toppscorer James Rodriguez. Høyrekanten har klart flest målgivende pasninger i VM så langt. Foto: REUTERS/Jorge Silva/NTB Scanpix
SERVITØRKONGEN: Juan Cuadrado har vært nest sist på ballen ved fire av fem VM-scoringer for toppscorer James Rodriguez. Høyrekanten har klart flest målgivende pasninger i VM så langt. Foto: REUTERS/Jorge Silva/NTB ScanpixVis mer

Mannen bak VMs toppscorer

Juan Cuadrado er VMs assistkonge.

(Dagbladet): Colombia er klare for kvartfinale mot Brasil, etter gårsdagens overbevisende seier mot Uruguay.

James Rodriguez sto for begge målene. Monaco-spilleren er VMs toppscorer så langt, og 22-åringen har fått hovedæren for Colombias prestasjoner så langt.

Men godeste Rodriguez er ikke den eneste colombianeren som topper en prestisjefull statistikk i dette verdensmesterskapet.

Serverer Rodriguez For ingen har så langt slått flere målgivende pasninger enn Juan Cuadrado. Høyrekanten har slått den siste pasningen ved fire av Rodriguez fem mål så langt.

Fire spillere med to målgivende følger nærmest på lista.

Han brukte bare fem minutter på å markere seg i dette mesterskapet. En gresk back ble lurt vekk før han serverte Rodriguez. På overtid i den samme kampen, dytten han ballen videre til Rodriguez med hælen, som fastsatte resultatet til 3-0.

I den andre gruppespillskampen slo han en perfekt innoverskrudd corner som Rodriguez stanget i mål.

Og i går: Toppen av kransekaka. Cuadrado dukket opp på bakre stolpe. Med en perfekt heading serverte han James Rodriguez på blank kasse.

Feiringen brukte Rodriguez til å takke Cuadrado. Med god grunn.

 TAKKER:  James Rodriguez (t.v) takker Juan Cuadrado for en ny målgivende pasning. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez/NTB Scanpix.
TAKKER: James Rodriguez (t.v) takker Juan Cuadrado for en ny målgivende pasning. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez/NTB Scanpix. Vis mer

Fire målgivende pasninger i VM har sørget for at han er i søkelyset til storklubber som Barcelona og Arsenal.

I søkelyset til Arsenal - Jeg har sagt det før, og sier det igjen. Både jeg og familien trives godt i Firenze, sier Cuadrado til Marca om et mulig klubbskifte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Colombianeren som scoret 15 ganger for Fiorentina forrige sesong fokuserer bare på det som skjer i Brasil.

- Akkurat nå er fokuset mitt kun på Brasil-VM. Etterpå vil dere være tid til å tenke på framtiden, sier Cuadrado som også scoret på straffespark i gruppespillskampen mot Japan.

Den tidligere storspilleren Zico, regnes som en av de beste spillerne som aldri har vunnet VM. Han spilte tre VM for Brasil. Nå skriver han for The Guardian. For at hjemlandet skal ta seg til en semifinale må de stoppe den colombianske superduoen.

- Brasil må finne en strategi for å stoppe Cuadrado og Rodriguez, skriver Zico.