Mannen døde 16 dager etter at hun tok VM-gull

Nå legger Natalia Dobrynska opp.

LEGGER OPP: Natalia Dobrynska kunne juble da hun vant OL-gull i Beijing i 2008. Like etter giftet hun seg med treneren sin. I fjor døde han av kreft, og nå legger Dobrynska opp. Foto: LEHTIKUVA / Martti Kainulainen/ NTB Scanpix
LEGGER OPP: Natalia Dobrynska kunne juble da hun vant OL-gull i Beijing i 2008. Like etter giftet hun seg med treneren sin. I fjor døde han av kreft, og nå legger Dobrynska opp. Foto: LEHTIKUVA / Martti Kainulainen/ NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I mars i fjor vant Natalia Dobrynska innendørs-VM i femkamp, og satte samtidig verdensrekord.

Hun har også OL-gull i sjukamp fra Beijing i 2008.

Giftet seg med treneren Da fikk hun støtte av treneren Dimitrij Poljakov, som hun også fant tonen med privat, og som hun giftet seg med like etterpå.

I 2010 fikk Poljakov kreft, og bare 16 dager etter Dobrynska vant VM i Istanbul fjor døde mannen hennes.

Da Dobrynska konkurrerte i innendørs-VM fulgte mannen med fra sykesengen, og sende henne meldinger med instrukser underveis.

- At han var så syk på det tidspunktet motiverte meg til å vinne i Istanbul. Vi visste at det var hans siste måneder i livet, og at innendørs-VM ville bli mitt siste mesterskap med han som trener. Jeg ville gjøre drømmen hans til virkelighet. Jeg husker at jeg tenkte, hvis jeg ikke vinner i dag så vil jeg aldri tilgi meg selv, sier hun i et intervju med London Evening Standard.

Legger opp Under OL i London i fjor gikk det ikke like bra med den ukrainske friidrettsutøveren.

- «Dima» sa han var lei seg for at han ikke kunne dra til London med meg, men det var min måte å hedre han på, sier Dobrynska.

Nå har 31-åringen bestemt seg for å legge opp, og heller leve et normalt liv.

- Jeg håpet og ba om at han ikke skulle dø. «Dima» levde etter uttrykket Carpe Diem. Nå er det viktig for meg å gjøre det samme, sier Dobrynska til ukrainsk media.

- Jeg avslutter friidrettskarrieren min og begynner et vanlig liv. Etter så mange år i sporten kommer livet mitt til å forandres. Men jeg tror at jeg kommer til å håndtere det.